Votice – Nespeky

Derby zvládly lépe Votice

Votice – Na pořadu 26. kola fotbalové I. A třídy bylo okresní derby mezi Voticemi a Nespeky, které nepřineslo divácky atraktivní zápas. Přesto padly čtyři góly, z toho tři do sítě Nespek a proto všechny body braly Votice.

VOTICE – NESPEKY 3:1

 

Hned první větší příležitost skončila v ne moc atraktivním zápase, gólem. V 10. minutě vysunul Voráček rozběhnutého Štorka a ten si po sóle poradil se Šilhavým – 1:0. Hosté kontrovali trestnými kopy Rubliče, první odvrátil hlavou Slunečko z nebezpečné pozice a druhý polapil Tůma. Ve 27. minutě se již Nespečtí radovali, když se po pasu uvolnil Maršoun a poslal míč do sítě – 1:1.

Po přestávce pokračovala nezáživná kopaná, bez většího pohybu a horké, slunečné počasí dělalo na hráčích své. Přesto ještě diváci viděli dvě branky. V 56. minutě zasunul do sítě skluzem na zadní tyči Sládek balón po centru Voráčka a dostal domácí do vedení. Hosté kontrovali střelou Buriana vedle branky. Čtvrthodiny před koncem mohli Votičtí definitivně rozhodnout, ale situaci tři na jednoho zakončil Voráček jen do rukavic Šilhavého. Následoval nespecký trestný kop Šorfy, který vyrazil Tůma. Závěr zápasu tak byl hektický. Trestný kop Písaříka zakončil Kolář hlavou do břevna, aby následoval závar před votickou brankou, který domácí uklidili do bezpečí odkopem, tak šikovně, že J. Kramný z rychlého brejku vyzval ke skórování Písaříka a ten uklidnil domácí, naopak rozesmutnil hosty.

OČIMA TRENÉRŮ

„S výsledkem jsem spokojený, i když pro oko diváka to fotbal nebyl pěkný. Průběh utkání odpovídal slunečnému počasí a neděli. Bylo hodně nepřesností na obou stranách, přesto jsme si vypracovali více příležitostí a ve druhé půli jsme dokázali body dostat na naši stranu. Soupeř hrozil ze standardek a nakopávaných míčů, ale ty jsme zvládli,“ dodal k derby kouč Votic Martin Bárta a poznamenal: „Dostali jsme se na čtvrté místo se Spartakem Příbram, což mě těší, na druhou stranu mě mrzí zranění Jirky Kamarýta.“

„V prvním poločase byla hra vyrovnaná a z naší strany lepší. Gól jsme dostali po taktické chybě, ale poté jsme vyrovnali. Ve druhém poločase jsme proti větru již nehráli tak kompaktně a dobře, což vyvrcholilo domácím gólem. Pak jsme měli pološance a závary, domácí nic jen břevno a přečíslení. V závěru jsme za stavu 1:2 mohli vyrovnat z trmy vrmy, ale místo toho jsme z protiútoku po propadnutí obrany potřetí inkasovali. Klukům nelze upřít snahu a bojovnost, ale opustilo nás štěstí, chybí nám hodně Abdallah a trápí nás stále zranění hráčů,“ řekl po derby třetí porážce za sebou smutný trenér Nespek Václav Knížek.

Branky: 10. Štork, 56. Sládek, 89. Písařík – 27. Maršoun. Rozhodčí: Baroch. ŽK: 2.2. Diváci: 110. Poločas: 1:1.

Votice: Tůma – Říha, Kamarýt (24. J. Kramný), Sládek, Šlejmar – Homolka (90. Prégr), Kolář, Písařík, Slunečko – Voráček (83. V. Budil), Štork.

Nespeky: Šilhavý – Štáf, Burian, Šorfa, Párys – L. Rublič (83. Kopecký), Maršoun, Kukač, Kupša – Urban (80. Jasz), Vojkůvka.
Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/derby-zvladly-lepe-votice-20160522.html


Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/derby-zvladly-lepe-votice-20160522.html