Nespeky – Podlesí

Nespeky zlomily penaltové prokletí

Nespeky – Ve fotbalové I. A třídě zlomily Nespeky penaltové prokletí, když i potřetí v sezoně remizovaly v základní hrací době 1:1, ale narozdíl od minulých dvou zápasů, tentokrát se jim s Podlesím zadařilo.
Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/nespeky-zlomily-penaltpove-prokleti-20150822.html

NESPEKY – PODLESÍ 1:1 PK 5:3

Nováček soutěže začal v Nespekách opatrně, čehož domácí využili a ve 20. minutě mohlo být po zápase. To by ale musel Kupša sám před gólmanem trefit branku, Šorfa proměnit sólo, které mu brankář vyrazil, a Nachtmanova hlavička by nesměla skončit na tyči hostující branky. A tak jen Kupša dobře seřídil mířidla a otevřel skóre. Poté hosté vyrovnali hru a do poločasu mohli i skóre, ale Šilhavý včasným vyběhnutím zhatil šanci Kadlecovi a následně si poradil i s ranou hostujícího obránce.

Ve druhém poločase se karta obrátila, hosté byli aktivnějším a nebezpečnějším mužstvem a několikrát se vyznamenal brankář Šilhavý. Na druhé straně mohl dát domácí definitivu v 67. minutě Urban, ale hlavičkoval jen do břevna. Hosté v závěru získali převahu a v 77. minutě se dočkali vyrovnání, kdy po centru z levé strany dorazil balón do sítě Gabriel.

A tak i potřetí šly Nespeky za stavu 1:1 do penaltového rozstřelu, dvakrát předtím prohrály, ale tentokrát se ani jeden domácí střelec (Šorfa, Urban, Kukač, Kupša a Burian) nemýlili, naopak hosté jednou ve třetí sérii zklamali, tak si Nespeky připsaly druhý bod navíc.

„Do třetice všeho dobrého jsme to zlomili,“ radoval se po zápase trenér Nespek Václav Knížek starší a dodal k utkání: „První poločas jsme hráli velice dobře a do dvacáté minuty mohlo být rozhodnuto, ale ze čtyř šancí jsme dali jen jednu. Druhý poločas jsme hráli špatně, vypadli z tempa, všude jsme byli druzí, hosté byli lepší, přehrávali nás a zaslouženě vyrovnali. Na penalty jsme tentokrát byli šťastnější. Máme sice dva body, ale potřebujeme už také naplno bodovat.“

Branky: 20. Kupša – 77. Gabriel. Rozhodčí: Žáková. ŽK: 3:2. Diváci: 150. Poločas: 1:0.

Nespeky: Šilhavý – Štáf, Nachtman, Krejza, Burian – L. Rublič (46. Urban), Kukač, Hanzal, Jasz – Kupša, Šorfa.

PAVEL DRNEC

Autor: Pavel Šimáček

Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/nespeky-zlomily-penaltpove-prokleti-20150822.html