Hvozdnice – Nespeky

Ani trénink penalt Nespekům nepomohl

Hvozdnice – Fotbalisté Nespek okopírovali ve Hvozdnici první zápas se Zavidovem, když opět prohráli v I. A třídě na penalty.

HVOZDNICE – NESPEKY 1:1 PK 4:3

 

V prvním poločase se hrál vyrovnaný zápas. V 9. minutě střílel po rohovém kopu domácí Rochl, ale Šilhavý jeho střelu vyrazil. V 17. minutě unikl na druhé straně Jasz, mladý Rublič překonal gólmana Hoftu a vsítil tak svůj premiérový gól za dospělé v Nespekách – 0:1. Následně vytáhl hlavičku Urbana brankář Hvozdnice na roh. Ve 33. minutě bylo vyrovnáno. Po faulu Krejzy ještě míč z trestného kopu Šilhavý vyrazil, ale na dorážku Třešňáka už nestačil. V závěru poločasu selhal ve stoprocentní šanci domácí Mráz, když sám před Šilhavým netrefil branku.

Ve druhém poločase si domácí vypracovali mírnou převahu, ale až do 70. minuty se v podstatě nic nedělo, jen padlo šest žlutých karet, po třech na obou stranách. Poté napřáhl z 25 metrů Kukač a rozezvučel břevno domácí branky, Kupša z dorážky nedokázal míč dopravit do sítě. A jelikož do konce hlavičku Mráze z malého vápna vyrazil zázračně Šilhavý, únik a centr Třešňáka promáchl Mráz, tak se šlo na penalty.

V prvních třech sériích se střelci nemýlili. Ve čtvrté selhal domácí gólman, při střele se zranil a nemohl se postavit na pravou nohu. Jeho indispozice, ale Kukač ani Hanzal nevyužili, když zamířili do stejných míst na tyči konstrukce branky. A jelikož domácí se v páté sérii nemýlili, tak brali druhý bod.

„Historie se opakovala, zase jsme prohráli na penalty, už jsem z toho na mrtvici. Je to o psychice, protože na trénincích v úterý a ve čtvrtek je kluci kopali dobře,“ posteskl si trenér Nespek Václav Knížek starší a pokračoval v hodnocení zápasu: „Ve velkém vedru se hrál vyrovnaný, dobrý zápas, ve kterém jsme hráli solidně a bojovali. Domácí byli fotbalovější, hrozili hlavně ze standardek a po jedné, zbytečné, jsme dostali z dorážky gól. Hřiště bylo překvapivě ve velmi dobrém stavu a rozhodčí perfektní. Snad nám to příště vyjde, vždyť se říká do třetice všeho dobrého.“

Kouč již mohl využít Jasze navrátivšího se z dovolené, Hanzala z Poříčí a útočníka Šorfa: „Je to šikovný, zkušený útočník, který udrží vepředu míč, což jsme potřebovali. Hrával kdysi v Pardubicích a poslední dva roky hrál třetí třídu,“ dodal k poslední posile Knížek.

Branky: 33. Třešňák – 18. L. Rublič. Rozhodčí: Tylchert. ŽK: 3:3. Diváci: 80. Poločas: 1:1.

Nespeky: Šilhavý – Štáf, Krejza, Burian, Hanzal – L. Rublič, Kukač, Urban, Jasz – Kupša (91. L. Maršoun), Šorfa (85. Tyrner).

JAROSLAV ROSENVALD

Autor: Pavel Šimáček

Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/ani-trenink-penalt-nespekum-nepomohl-20150816.html


Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/ani-trenink-penalt-nespekum-nepomohl-20150816.html


Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/ani-trenink-penalt-nespekum-nepomohl-20150816.html