Nespeky – Zavidov

Ze čtrnácti penalt proměnili hráči jen pět

Nespeky – Fotbalisté Nespek si hned v prvním zápase I. A třídy, skupiny A, vyzkoušeli novinku pro krajské soutěže – penalty po remízovém konci v základní hrací době. Ty se Zavidovem nezvládli, když ze sedmi střelců poslali míč za záda hostujícího brankáře pouze dva, Zavidovští byli třikrát úspěšní, a proto si připsali do tabulky bod navíc.

NESPEKY – ZAVIDOV 1:2 PK

 

Hosté začali v Nespekách aktivně a hned ve 3. minutě Jančařík přestřelil z dobré pozice branku. Následně se domácí dostali do zápasu, když se v 10. minutě parádně uvolnil Kupša a přeloboval gólmana – 1:0. Z vedení se ale neradovali dlouho, když chybu v jejich obraně využil Korčák a hlavou po centru nedal Šilhavému šanci – 1:1. Ve 20. minutě napřáhl nespecký Krejza a balón po jeho nádherné bombě skončil na spojnici tyče a břevna zavidovské branky. Na druhé straně mohli jít hosté do vedení, ale hlavičkující Klouček po rohu zamířil těsně vedle. V závěru poločasu mohli překlopit misky vah na svoji stranu Nespečtí, ale míč po nepřímém kopu z deseti metrů nedostali do branky.

Ve druhém poločase měli hosté více ze hry, avšak Nespeky se úspěšně bránily a podnikaly rychlé brejky, které však gól nepřinesly. V 80. minutě byl hostům vyloučen po druhé žluté kartě Vanický.

Zavidovští ale i v deseti dovedli zápas do penalt, při kterých se diváci bavili, viděli sedm sérií, ve kterých exekutoři vesměs selhávali. Hosté nedali první tři penalty, přesto vyhráli, protože je Nespečtí napodobili. V páté sérii mohl rozhodnout domácí L. Nachtman, ale přestřelil branku. Vše vyvrcholilo v sedmé sérii, když z domácích selhali, naopak hosté proměnili a brali tak druhý bod.

„Soupeř byl ve vražedném počasí fotbalovější, více na míči, my jsme zase více bojovali. Hrál se poměrně atraktivní fotbal s občasnými nebezpečnými zákroky a asi zasloužená remíza v základní hrací době. V penaltách, které jsou loterií, byli hosté šťastnější a my jsme je psychicky neunesli. Nedá se nic dělat, musíme bojovat dál,“ povzdechl si po zápase nespecký trenér Václav Knížek starší a dodal: „Měl jsem ze zápasu obavy, protože máme málo hráčů. Nakonec ale přijel i Kamil Kulhavý, který hrál od začátku a je typem hráče, kterého potřebujeme, když podrží míč a mění rytmus hry. Vzadu jsme měli Lukáše Nachtmana, který si to svou zkušeností uhrál.“

Branky: 10. Kupša – 15. Korčák. Penalty: 2:3. Za Nespeky proměnili: Kukač a Rublič, neproměnili Urban, Krejza, L. Nachtman, Maršoun a Burian. Rozhodčí: Kosina. ŽK: 4:3. ČK: 81. Vanický (Z). Diváci: 70. Poločas: 1:1.

Nespeky: Šilhavý – Štáf, L. Nachtman, Krejza, Myslivec (46. Kukač) – Párys, Burian, K. Kulhavý (81. Tyrner), Rublič – Kupša (73. Urban), Sochor (64. Maršoun).

PAVEL DRNEC

9.8.2015
 

Autor: Pavel Šimáček
Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/ze-ctrnacti-penalt-promenili-hraci-jen-pet-20150809.html


Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/ze-ctrnacti-penalt-promenili-hraci-jen-pet-20150809.html


Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/ze-ctrnacti-penalt-promenili-hraci-jen-pet-20150809.html