Nespeky – Benešov B

V okresním derby obralo Nespeky o body benešovské béčko

Nespeky – Na pořadu 21. kola fotbalové I. A třídy bylo okresní derby mezi nováčkem z Nespek a trápícím se béčkem Benešova, které již tři zápasy vyšlo naprázdno. Jenže v derby zabralo a vybojovalo tři body, když si první branku dali domácí sami a druhou přidal Keltner.

NESPEKY – BENEŠOV B 0:2

 

V derby podali domácí nejlepší jarní výkon, ale žalostná koncovka je připravila o body. Již ve čtvrté minutě měl velké štěstí domácí gólman Šilhavý, když při odkopu nastřelil hostujícího hráče, míč se odrazil do hlavy brankáře, skončil v zámezí a Benešov zahrával roh, ze kterého ale nic nebylo. Poté měl velkou šanci domácí Pavlík, ale hlavičkoval nad branku. V 19. minutě se hosté zadarmo dostali do vedení, když po rohovém kopu zamířil Štáf hlavou do vlastní branky – 0:1. Do konce poločasu měly Nespeky dvě vyložené šance, ale Kupša tečoval míč po Pavlíkově trestném kopu těsně vedle a Dixům volej se také do zařízení nevešel. Hosté si v prvním poločase žádnou velkou šanci nevypracovali, přesto vedli.

Do druhé půle sice domácí vstoupili aktivně, ale hned byli zchlazeni. V 50. minutě podnikl Benešov rychlý brejk po levé straně a po ideální přihrávce před branku, nebyl problém pro Keltnera trefit branku – 0:2.

Nespeky následně získaly územní převahu, ze které ale měl největší příležitost Dixa, ale jeho hlavičku Stareček vyrazil. Hosté byli nebezpečnější z rychlých brejků a dvakrát šli sami na Šilhavého, ale Vyhlídal i Horváth si brankáři vylámali zuby. A tak si v derby všechny body připsalo benešovské béčko.

„Nehráli jsme špatně, asi nejlíp na jaře, ale prohráli, protože jsme neproměňovali šance, hlavně v prvním poločase, navíc jsme si dali vlastní gól. Ve druhé půli jsme sice měli převahu, ale soupeř nás hned z prvního brejku potrestal. Poté jsme začali hrát vabank, ale hosté měli nebezpečné protiútoky, po kterých nás dvakrát podržel Šilhavý. Soupeř tak vyhrál zaslouženě. Nejsme na krasobruslení, kde se body berou za krásu, jsme na fotbale a tam se hraje na góly, a ty jsme nedali, naopak hosté ano. Bylo to slušné utkání s menšími emocemi, ale bez větších problémů, ve kterém nám Benešov oplatil podzimní porážku,“ poznamenal po zápase trenér Nespek Václav Knížek starší.

„Konečně mohu kluky zase pochválit. Nastoupili jsme v hodně improvizované sestavě sestavě, ale nic jiného než vítězství jsme si nepřipouštěli. Po tvrdém boji, který ovšem k derby patří, jsme se dočkali výhry a myslím, že zaslouženě. První půli jsme dali šťastný gól a podržel nás brankář Stareček. Ve druhém poločase jsme měli přidat více branek a byl by klid, ale brankář domácích chytal opravdu skvěle. Vrátili jsme soupeř porážku z podzimu, a to je dobře,“ dodal k derby po dlouhé době spokojený trenér benešovského béčka Petr Slepička a už se dívá k dalšímu zápasu: „Nyní nás čeká další derby s Poříčím, ve kterém budeme muset přidat ještě něco navíc, abychom uspěli.“

Branky: 19. vlastní Štáf, 50. Keltner. Rozhodčí: Kaucký. ŽK: Burian, Švehla, Pavlík – Hronek, Keltner. Diváci: 110. Poločas: 0:1.

Nespeky: Šilhavý – Štáf (30. Tyrner), Myslivec, Burian, Pavlík – Sysel, K. Kulhavý, Švehla, Jasz – Kupša, Dixa (78. Sochor).

Benešov B: Stareček – Komárek, Bredler, Brabenec (74. Balata), Hronek – Horváth, Kopecký (46. Voráček), Vyhlídal, Maršoun (58. Vavrek), Keltner – Zvěřina.

PAVEL DRNEC

19.4.2015
 

Autor: Pavel Šimáček
Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/v-okresnim-derby-obralo-nespeky-o-body-benesovske-becko-20150419.html


Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/v-okresnim-derby-obralo-nespeky-o-body-benesovske-becko-20150419.html

Zdroj: http://benesovsky.denik.cz/fotbal_region/v-okresnim-derby-obralo-nespeky-o-body-benesovske-becko-20150419.html