Nespeky – Poříčí

V derby měli kanonýři volno

Nespeky – Fotbalové souboje Nespek s Poříčím nad Sázavou vždy přinesou velký náboj, jak na hřišti, tak v hledišti. V sobotu se oba týmy, od sebe pět kilometrů vzdálené, střetly v rámci I. A třídy. Utkání ale moc fotbalové krásy nepřineslo a opět se potvrdilo, že v derby jasný favorit nemá na růžích ustláno.
NESPEKY – POŘÍČÍ NAD SÁZAVOU 0:0

 

V prvním poločase měli hosté míč více na svých kopačkách, ale Nespeky je do svého výsostného území nepouštěly. Domácí zhustili prostor před svou šestnáctkou a hráči Poříčí si s touto taktikou neporadili. Za zmínku stojí snad jen střela Říhy, která skončila necelý metr nad břevnem nespeckého gólmana Šilhavého. A protože i domácí poslali chabé navštívenky z uctivé vzdálenosti, nebylo divu, že na ukazateli skóre svítily po první části dvě nuly. Po změně stran hra pokračovala podle stejných not. Víc se bojovalo než hrálo a oba brankáři si na míč sáhli jen při odkopech od branky. Až v 59. minutě jako první zahrozili domácí, kteří vsítili branku, jenže jejich nadšení zmrazila píšťalka rozhodčího po předcházejícím útočném faulu. V této fázi utkání Nespečtí na chvíli převzali iniciativu a několikrát vystrašili favorita. Zejména Popelkova přízemní střela z dobré pozice jen těsně minula pravou tyč poříčské konstrukce. Postupem času se začalo na hřišti přiostřovat a přibývaly zákonitě karty. V poslední dvacetiminutovce začaly na obou stranách pracovat i nervy. Domácím se rýsovala vidina bodu, hosté zase nechtěli ztratit kontakt s čelem tabulky. V závěru zápasu se projevovala lepší technická vyspělost poříčského celku, ale Nespeky ctila obrovská vůle a bojovnost. Do největší a jediné šance utkání se dostal v 85. minutě hostující Hanzal, který krátce před tím přišel na hřiště. Po centru zleva mohl prvním dotykem rozhodnout, ale střela ze čtrnácti metrů mířila do oblak. Nebezpečně se jevil i centr Haška z přímého kopu poblíž hranice velkého čtverce, jenže míč proletěl malým vápnem až do zázemí.

„S bodem jsem spokojený. Po vysokých porážkám jsme udrželi čisté konto. Utkání bylo o tom, kdo dá gól. Hrálo se téměř po celý čas mezi čtverci. Hosté byli fotbalovější, více na balónu, my zase bojovnější. Myslím si, že remíza je spravedlivá,“ uvedl očividně spokojený trenér Nespek Václav Knížek st.

„V derby si nikdo nezasloužil vyhrát. Na nerovném terénu převládala bojovnost a fotbalové krása zapomněla na zápas přijít. A tak diváky musely bolet oči a brankáři si pohodlně připsali po nule, protože nebyli pořádně ohroženi,“ dodal po derby trenér Poříčí Pavel Šimáček.

Rozhodčí: Mrázek. ŽK: Popelka, Kupša, Myslivec, Kulhavý – Pohorský. Diváci: 150.

Nespeky: Šilhavý – Štáf, Myslivec, Burian, Pavlík – Sysel (90. Tyrner), Kulhavý (80. Dixa), Jasz (46. Urban), Švehla – Kupša (85. Sochor), Popelka.

Poříčí nad Sázavou: Kumšta – J. Stibůrek, Šrom, Křivohlavý, Šindelář (65. Pavlečko) – Říha (84. Hanzal), Hašek, Havlíček, Pohorský – O. Páv (86. Braný), Trpišovský.

Autor: Petr Roubíček