Zavidov – Nespeky

Nespeky se ve druhém dějství rozsypaly jak domeček z karet

Zavidov – Na první jarní výhru stále čekají ve fotbalové I. A třídě, skupině A, Nespeky, které po bezbrankovém prvním poločase inkasovaly po přestávce v Zavidově pět branek.

ZAVIDOV – NESPEKY 5:0

 

V prvním poločase byly Nespeky lepším mužstvem a měly několik dobrých brankových příležitostí, ale ani jednu nevyužily. Popelkova křížná rána po uvolnění se mezi brankové tyče nevešla, hlavička Pavlíka také správný cíl nenašla a Švehlův rohový kop přistál na břevně domácí branky. Domácí spoléhali na brejkové situace a dvakrát zahrozili, když nejprve přestřelil Krejza po špatné malé domů branku Šilhavého a v závěru poločasu po rychlém protiútoku střílel Jančařík těsně vedle.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, měli mírnou územní převahu, která vyvrcholila v 62. minutě, když si útočník udělal s hostujících hráčů kuželky, naservíroval míč před prázdnou branku Štikovi a ten nabídkou nepohrdl – 1:0. Vzápětí vypálil Korčák a „angličanem“ rozvlnil podruhé nespeckou síť. Slepené branky položily hosty na lopatky. Naopak předposlední Zavidov nakoply a do konce zápasu ještě přidal tři branky. Třetí přidal Dvořák po přihrávce Krejzy z levé strany, následně si Korčák povodil obránce i brankáře a nakonec stejný hráč dovršil svůj hattrickový den v 87. minutě z brejku.

„Až do 60. minuty jsme hráli dobře, vypracovali si šance, ale bohužel jsme je v zakončení špatně vyřešili. Soupeř hrál sice agresivně, ale měl do té doby jen pár rohů. Pak v 62. minutě po autu jeden domácí hráč obešel po lajně ve vápně čtyři naše hráče a po jeho přihrávce podél brány dali domácí gól. Vzápětí udělal náš zkušený hráč chybu, soupeř dal druhý gól a bylo po zápase. Celá naše koncepce se rozpadla jako domeček z karet. Následně jsme nebyli schopni se srovnat, zkoušel jsem změnit systém na tři útočníky, jenže jsme dostali třetí gól, po kterém jsme se zase vrátili k původnímu rozestavění, abychom jich nedostali šest jako ve Voticích. Jenže domácí nám chodili stále do brejků a ještě přidali další dvě branky. Soupeř vyhrál zaslouženě, když potrestal naše chyby góly. My máme problémy s proměňováním šancí a s obrannou činností, když dostaneme gól,“ povzdechl si po debaklu trenér Nespek Václav Knížek starší a přidal důvod chyb: „Kluci nehrají na postech, kde by měli a citelně nám chybí stoper Obermajer. Pro psychiku kluků také není dobré prohrát dva zápasy za sebou venku 1:6 a 0:5. Teď nás čeká místní derby s Poříčím, na které se těšíme, a věřím, že i zranění Myslivec s Krejzou budou v pořádku.“

Branky: 63., 82. a 87. Korčák, 62. Štika, 78. Dvořák. Rozhodčí: Doubrava. Diváci: 70. Poločas: 0:0.

Nespeky: Šilhavý – Myslivec (70. Urban), Krejza (75. Dixa), Burian, Pavlík – Sysel (73. F. Jendele), Kulhavý, Jasz, Švehla – Kupša, Popelka.

JAROSLAV ROSENVALD

včera 20:51
 

Autor: Pavel Šimáček