Nespeky – Černolice

Zmrzlí diváci se gólů nedočkali

Nespeky – Na debakl z Votic 1:6 chtěli zapomenout fotbalisté Nespek v zápase I. A třídy, skupiny A, doma se čtvrtými Černolicemi. To se jim částečně povedlo, když v nepříliš atraktivním zápase brali bod za bezbrankovou remízu.

NESPEKY – ČERNOLICE 0:0

 

Od začátku se hrál bojovný zápas s mnoha nepřesnostmi. Černolice přijely bez bývalých ligových hráčů Drska, Klinky a Rychlíka a hrály se zataženou obranou, do které se domácí nemohli pořádně dostat, a tak za celý poločas jen Sysel z 20 metrů vyzkoušel brankáře Rozuma, jestli mu není zima. Hosté občas vyrazili do brejků, vyslali sice dvě střely, ale Pavlis ani hlavička Filípka rozhodně novou tvář v brance Nespek Michala Šilhavého nemohly ohrozit. Přesto dopravili hosté Martinem Šilhavým míč do sítě, ale asistentka rozhodčí Žáková měla praporek nad hlavou a signalizovala ofsajd. Černolickým se to nepozdávalo, ale nějak neprotestovali, jen přišla z jejich řad hláška. „Šilhy dej si odstup, hrajeme venku.“

V úvodu druhého poločasu se snažili domácí o tlak, ale po závaru byla střela sražena na roh, stejně jako únik Jasze, „jedovku“ Švehly gólman Rozum kryl, který si poradil i s nepříliš tvrdou střelou Buriana, jenž zbytečně po kolmici Kupši brzy střílel.

Poté na chvíli převzali iniciativu hosté a také mohli skórovat, když vyběhnuvší brankář Šilhavý zahrál rukou za pokutovým územím, ale rozhodčí Pavlíková ho k překvapení, nejenže nevyloučila, ale ani mu neudělila žlutou kartu. Míč z následného trestného kopu Macely vyhlavičkoval z brankové čáry Burian na roh.

V závěru zápasu přišlo největší vzrušení. Nejprve se mohl střídající D. Jendele stát králem, ale jeho střelu z 12 metrů po zpětné přihrávce Jasze vyrazil Rozum, o chvíli později zblokoval na poslední chvíli střelu Dixy obránce Kaláb. Vzápětí na druhé straně vyškrábl hlavičku Pavlise zpod břevna na roh brankář Šilhavý, a tak se diváci branek nedočkali.

„Remíza je zasloužená a kdo by dal gól, vyhrál. Bylo to neslané, nemastné utkání, ve kterém bojovnost převládla nad fotbalovostí. Škoda, že jsme v závěru neproměnili ze dvou šancí, alespoň jednu. Na druhou stranu jsme vzápětí mohli inkasovat. Teď jedeme do Zavidova, kde se pokusíme bodovat,“ dodal k utkání trenér Nespek Václav Knížek starší a dodal k prvnímu startu brankáře Michala Šilhavého, jehož nejslavnějším utkání byl v roce 1994 zápas PVP za Viktorii Žižkov proti Chelsea: „Zachránil nám v závěru bod, když tečovaný míč pod břevno vytáhl na roh,“ pochválil gólmana, který udržel v premiéře nulu. 

Rozhodčí: Pavlíková. ŽK: Pavlík, Kulhavý, Popelka – Macela. Diváci: 70.

Nespeky: Šilhavý – Myslivec, Krejza, Burian, Pavlík – Jasz, Kulhavý, Švehla, Sysel (85. D. Jendele) – Popelka (62. Dixa), Kupša (78. Rosenvald).

14.3.2015
 

Autor: Pavel Šimáček