Votice – Nespeky

Štork ukázal čtyřikrát Nespekům, proč je obávaným kanonýrem
Votice – První jarní kolo fotbalové I. A třídy, skupiny A, přineslo okresní derby mezi Voticemi na Nespeky. To se odehrálo na umělé trávě a skončilo překvapivě tenisovým výsledkem 6:1, když domácí ve druhém poločase pětkrát pokořili nespeckého gólmana Vejvodu. Zápas vyšel parádně kanonýru Marku Štorkovi, jenž za 76. minut vstřelil čtyři góly a na jeden přihrál.
VOTICE – NESPEKY 6:1

Galapředstavení útočníka Votic přišlo mezi 35. – 75. minutou. První zářez si zapsal dorážkou trestného kopu Čupra, druhý na začátku druhé půle, když zakončil pěknou akci a přihrávku Viskupa, hattrick dovršil po podobné akci se stejným asistentem a čtvrtý gól přidal po centru Šlejmara. Následně ho trenér Bárta stáhnul ze hry, zřejmě, aby si nechal nějaké góly i do Poříčí, kam jedou Votice v dalším zápase.

A to ještě v 58. minutě zastavila jeho hlavičku po trestném kopu tyč Vejvodovy branky a z dorážky Šlejmar pohodlně skóroval, to bylo na stav 3:0. Šestou a poslední trefu si pronajal pro sebe bývalý ligový hráč Liberce Čupr po samostatné akci a střelou k tyči.

V první půlhodině zápasu ale mohlo být všechno jinak, protože se hrála vyrovnaná partie, ve které Nespeky mohly jít do vedení, když po dlouhých pasech pálili Dixa a Rosenvald vedle a Švehla orazítkoval břevno. Jenže přišla 35. minuta a první gól Štorka vše změnil. Poté již na hřišti vládli domácí, kteří mohli i přidat další góly, ale Šlejmar, Viskup, Slunečko již Vejvodu nepřekonali. Čisté konto brankáři Votic Soukupovi zkazil jen střídající Jasz, jenž v 71. minutě snižoval na 4:1.

„Jsem rád, že se nám vstup do jara podařil a že jsme se prosadili střelecky, když vyšel zápas parádně Marku Štorkovi. Utkání se ale nevyvíjelo jednoduše, protože Nespeky přijely dobře připravené a hrály hodně od podlahy, po čemž máme některé hráče pošramocené a Míra Podhorský pro výron v kotníku ani nedohrál. Ve 35. minutě se nám ale podařilo dát gól a od té chvíle jsme byli na hřišti jednoznačně lepší, což jsme druhou půli potvrdili dalšími pěti góly po pěkných akcích. Soupeř po třetím gólu rezignoval a nestačil rychlostně na naše brejkové akce,“ měl radost po zápase trenér Votic Martin Bárta a se smíchem dodal: „Během třech měsíců jsme opět na 17 bodech (poz. po odstoupení Hradišťka jim byly odebrány tři body).“

„Do třicáté minuty jsme hráli velmi dobře a nepředpokládal jsem, že bysme takhle špatně mohli dopadnout, když jsme nastřelili břevno a dorážku nedopravili do prázdné branky. Pak jsme dostali gól po naší chybě a poločas jakž takž dohráli, i když Votice již začaly přebírat iniciativu a dorážely nás. O přestávce jsme si řekli, že není nic ztraceného, jenže hned na začátku druhého poločasu jsme dostali druhý gól a během dalších deseti minut další tři a o zápase bylo rozhodnuto. Votice vyhrály zaslouženě, protože my jsme se kromě jednoho gólu na nic jiného nezmohli. Jsem zklamaný a nedovedu si vysvětlit, že jsme se tak ve druhém poločase sesypali jako domeček z karet a odešli jak psychicky, tak fyzicky,“ povzdechl si po debaklu kouč Nespek Václav Knížek starší.

Branky: 35., 47., 64. a 75. Štork, 57. Šlejmar, 83. Čupr – 71. Jasz. Rozhodčí: Garaja. ŽK: Podhorský – Kupša, Burian, Myslivec, Popelka, Švehla, Krejza. Diváci: 150. Poločas: 1:0.

Votice: Soukup – Šlejmar, Molčík, Čupr, Bareš – Viskup, Koláč, Podhorský (69. Říha), Slunečko – Štork (76. Sládek), Jonszta (82. Němeček).

Nespeky: Vejvoda – Myslivec, Krejza, Kulhavý, Tyrner – Rosenvald, Burian, Kupša – Švehla – Dixa (57. Jasz), Popelka (67. Sysel).
7.3.2015

Autor: Pavel Šimáček