Nespeky – Teplýšovice

Nespecký Rosenvald se stal rozdílovým hráčem zápasu
Praha – Na umělé trávě na Vyšehradě si fotbalisté Nespek (I. A třída) poradili s Teplýšovicemi (I. B třída), když všechny branky padly až po přestávce.

NESPEKY – TEPLÝŠOVICE 3:1

V prvním poločase se dostaly Teplýšovice do velkých šancí, ale nestárnoucí brankář Nespek Magnus si poradil se sólem Benáka i Krále ze strany a Pavel Chomát na zadní tyči po standardní situaci trefil z metru tyč. Nespeky se v průběhu prvního dějství srovnaly a po přestávce zápas rozhodly ve svůj prospěch. Do vedení je dostal Rosenvald, na což rychle zareagoval Král. Na další trefy Rosenvalda a Kupši již účastník I. B třídy nenašel odpověď.

„Na začátku zápasu se naší nesoustředěností dostali hosté do šancí, při kterých nás podržel Magnus, který je srdcař a musím mu poděkovat, že nám chodí při nemoci Vejvody pomáhat,“ pokáral hráče a pochválil brankáře trenér Nespek Václav Knížek starší a dodal ke zbytku zápasu: „Ve druhé půli jsme již hráli, tak jak bych si představoval. Byla tam agresivita, kombinace, po hodině hry jsme začali soupeře přehrávat a dvěma góly po pěkných akcích zápas rozhodli.“

„Na naší hře bylo vidět, že s míčem zatím nic neděláme, měli jsme problémy s přihrávkami, což jsme ale očekával. Přesto jsme se hlavně na začátku dostali do čtyř stoprocentních šancí, ale „mladý“ Magnus nás vychytal,“ pochválil nestárnoucího brankáře Nespek trenér Teplýšovic Petr Chomát a pokračoval v hodnocení zápasu: „První půle byla z naší strany dobrá, ve druhé již měly lepší projev Nespeky. Na naší hře se projevilo vystřídání a větší rozehranost soupeře, který má již za dva týdny mistrák, my až na měsíc. Pro nás to byl velmi kvalitní zápas, který potřebujeme. Každá prohra trenérovi vadí, ale já z ní nedělám v přípravě žádné závěry. Naopak je dobře, že jsme prohráli, protože nejistota mezi hráči potřebuje být.“

Branky: Rosenvald 2, Kupša – Král. Poločas: 0:0.

Nespeky: Magnus – Myslivec, K. Kulhavý, Krejza, Pavlík – Rosenvald, Švehla, Burian, Sysel – Vávra, Popelka. Střídali: Dixa, Kupša, F. Jendele, Párys, Sochor.

Teplýšovice: Měsíček – Šahin, Pavel Chomát, Kamenský (46. Beneš) – Pejša – L. Kaňka (46. Podhorský), Černý, Mládek (46. Ottl), Král – Petr Chomát, Benák (46. M. Kaňka).

Příprava Nespek se dá podle kormidelníka Knížka dá rozdělit do dvou fází – výsledkově se nedaří, ale tréninková účast hráčů je výborná. „Na turnaji v Uhříněvsi jsme měli hrůzostrašné výsledky, ale je to také tím, že si mužstvo stále sedá. V kádru je 18 hráčů, z nichž nejméně dvanáct buď v úterý v Nespekách nebo čtvrtky na umělé trávě na Vyšehradě trénuje a s dobrým nasazením. Změnili jsme systém hry ze tří na čtyři obránce a teď už je na mně, abych mužstvo dobře složil,“ má jasno nespecký kouč a poznamenal ke změnám v kádru: „Nepodařilo se nám prodloužit hostování Obermajera, za kterého zatím nemáme náhradu, ale když tak stoperskou dvojici vyřešíme z vlastních zdrojů Kamilem Kulhavým s Krejzou. Dlouhodobě zranění jsou Kyselka a Kukač a momentálně Röhrich a Urban a brankář Vejvoda je nemocný. Uzdravil se Burian, přišel šikovný záložník Švehla z Junioru Praha a snažíme se udělat útočníka Jirku Vávru, jenž hrál dřív za Slávii. Jsme také domluveni s Lukášem Nachtmanem, jenž pracuje v Bratislavě, že by na pár klíčových zápasů přijel.“

Nespeky hrají generálku na jarní mistrovská utkání na umělé trávě na Vyšehradě, s místním béčkem. „Předpokládám, že s Voticemi budeme hrát na umělce,“ odtajnil Knížek, proč hrají Nespeky generálku na jarní boje na umělé trávě, na které (na Vyšehradě) je připraven odehrát v případě špatného počasí i následující domácí zápas (14. března) s Černolicemi.

Teplýšovice hrají další přípravný zápas v sobotu 28. února od 14 hodin s Voticemi, pro které bude utkání generálkou na mistrovská utkání v jarní části I. A třídy.