Nespeky – Lhota

Zápas jsme si prohráli sami, zlobí se Knížek

Nespeky – Po dvou výhrách ve fotbalové I. A třídě, skupině A, přivítal nováček z Nespek na svém hřišti ofenzivně hrající Lhotu v čele s bývalým ligovým fotbalistou Janem Mikolandou, jenž byl nakonec hlavním článkem výhry hostů nad nekompletními domácími.

NESPEKY – LHOTA 1:3

Nespeky bez tří zraněných hráčů (Kyselka, Kukač, Burian) začaly zápas náporem, ale krásný centr od T. Rosenvalda nedokázal nikdo proměnil v gól a Kupšovu nebezpečnou hlavičku srazil obránce na roh. Lhotští byl zpočátku neškodní, ale v 16. minutě Vejvoda špatně vyboxoval míč po centru před branku a Čičmanec neměl problém otevřít skóre – 0:1. Následně Nespeky získaly územní převahu, ale Jasz z vyložené příležitosti trefil jen tyč a Obermaier nastřelil obránce na brankové čáře. Až ve 40. minutě přetavili domácí tlak ve vyrovnání. Popelka se dostal sám před brankáře Lhoty a byl jím sestřelen. Podle většiny přihlížejících měla rozhodčí Šulcová vytáhnout červenou kartu. To se ale nestalo, byla jen žluté barvy. Následnou penaltu Boev proměnil – 1:1.

Těsně před koncem poločasu padl brankář Vejvoda pod nohy pronikajícího protihráče, míč na zemi chytil do rukou, ale rozhodčí po pádu hráče ukázala na značku pokutového kopu, ze kterého se Mikolanda nemýlil – 1:2. „Myslivec udělal hrubou chybu, když si místo odkopu hrál na Beckenbauera, chtěl přehodit hráče, ten míč zachytil a po sóle na Vejvodu, který míč sice chytil, ale i s hráčem. Střet tam byl, takže penalta byla,“ sportovně přiznal trenér Nespek Václav Knížek starší.

Ve druhé půli se hra vyrovnala a v 78. minutě, po úniku po pravé straně a krásné přihrávce, neměl Mikolanda problém poslat míč potřetí za záda Vejvody. Závěrečný tlak domácích byl otupen v 84. minutě zbytečným vyloučením nováčka v týmu Urbana. „Je to mladý kluk, který se za nesportovní chování nemůže nechat vyloučit, zvláště, když s námi byl poprvé a byl upozorňován v poločase, že má již žlutou kartu,“ zlobil se na nováčka v týmu nespecký kouč.

Ve zbytku utkání si již hosté výhru pohlídali.

„Zápas jsme si prohráli sami a absolutně to nemůžeme rozhodčí vyčítat. Citelně nám chyběli tři hráči a nejvíc Burian, který je pro nás klíčový. V prvním poločase ještě hra z naší strany vypadala dobře, sice jsme dostali gól po hrubé chybě brankáře, ale poté jsme neproměnili dvě šance, nastřelili tyčku a ve 40. minutě z jasné penalty vyrovnali. Jenže v závěru poločasu jsme po hrubce obránce dostali gól z penalty. Ve druhém poločase jsme chtěli srovnat, ale nehráli jsme dobře, byl to zbrklý fotbal, nedařilo se nám kombinačně a soupeř z rychlého protiútoku přidal třetí gól. Hosté naše chyby potrestali a proto zaslouženě vyhráli,“ dodal po zápase zklamaný Knížek.

PAVEL DRNEC