Slaný – Nespeky

Ofsajd zhatil Nespekům šanci na bod

Slaný – Po výhře v derby zajížděl nováček fotbalové I. A třídy do Slaného, jenž se loni zachraňovalo, ale letos září. Hosté podali dobrý výkon, přesto odjeli domů s prázdnou, když prohráli nejtěsnějším možným výsledkem, který určil Růžička.

SLANÝ – NESPEKY 1:0

Domácí byli od začátku více na míči a nebezpečnější. Přesto si první šanci vypracoval hostující Popelka, ale z úhlu nepřehodil brankáře Jochmana. Následně mohl otevřít skóre Volf, ale brankář Vejvoda mu to nedovolil, když předvedl parádní zákrok, rychlým přesunutím na brankové čáře. Ve 32. minutě přišlo rozhodnutí. Galbavý našel centrem Volfa, ten přiťukl míč na střelu Růžičkovi a kladenská posila uklidila míč do sítě – 1:0. „Krásně nás vybagovali,“ pochválil soupeře trenér Nespek Václav Knížek starší.

Ve druhé půli, až do 70. minuty domácí hru kontrolovali a nepouštěli Nespeky do zakončení. V závěru ale přitlačili hosté na pilu, více kombinovali, zahrávali hodně standardních situací a po jedné dostali i míč do sítě, ale gól nebyl pro ofsajd uznán. „Z lavičky to nemůžu posoudit,“ nechtěl se kouč Nespek pouštět do dilema, zda ofsajd byl odmáván správně nebo ne. A jelikož se neujmula ani příležitost Jasze, Slaný těsnou výhru s vypětím sil uhájilo.

„Nehráli jsme špatně, ale bodového efektu. Prohra byla ale zasloužená, domácí po gólu hru kontrolovali, v závěru se sice strachovali, ale naše standardky ustáli,“ řekl po zápase trenér Nespek.

Branka: Růžička. Rozhodčí: Smolka. Poločas: 1:0.

Nespeky: Vejvoda – Myslivec, K. Kulhavý, Obermaier, F. Jendele (75. D. Jendele) – Röhrich, Burian, T. Rosenvald, Jasz – Popelka, Dixa (46. Sysel).

Autor: Pavel Šimáček