Poříčí nad Sázavou – Nespeky

Nespeky v místním derby přetlačily Poříčí

Poříčí nad Sázavou – Po místním férovém derby ve fotbalové I. A třídě mezi Poříčím nad Sázavou a Nespeky, které se hrálo před pěknou diváckou kulisou, jeli domů spokojenější hosté, jímž velice pomohl rychlý gól.

POŘÍČÍ NAD SÁZAVOU – NESPEKY 0:2

Ihned po rozehrání ze středového kruhu se vrhli Nespečtí na polovinu Poříčí a vytvořili před brankou Kumšty závary. Domácí nebyli schopni míč odkopnout a vše ukončil Obermaier přízemní střelou k tyči. Hosty branka nakopla, byli nebezpeční hlavně střelami z dálky a po standardních situacích, ale rány Popelky a Boeva vyrazil Kumšta na roh, Dixa, Popelka a Myslivec pálili mimo. Domácí sice za první poločas Vejvodu neohrozili, ale snažili se hrát dopředu, avšak hlavně průniky O. Páva nedokázali dotáhnout do konce. A tak se hrál útočný fotbal, který diváky musel bavit. V závěru poločasu mohl zvýšit Pavlík, ale po trestném kopu Kulhavého hlavičkoval z malého vápna od branky místo do branky.

Po přestávce vyvinuli domácí velký tlak a dvacet minut se Nespeky jen bránily. Jenže hlavičku Říhy z malého vápna po rohu Pohorského vykopl na brankové čáře Vejvoda, Havlíček trefil z trestného kopu břevno, první střelu O. Páva vyrazil Vejvoda na roh, ve druhé zamířil domácí hráč ze 14 metrů vedle. Když už Poříčští míč dopravili do sítě Říhou, přiznal se Havlíček, že hrál po centru rukou a tudíž gól neplatil. „Skláním hráči Havlíčkovi velkou poklonu, že se k ruce přiznal a gól tak nebyl uznán. To jsem ještě ve vypjatém zápase nezažil,“ smekl před poříčským záložníkem trenér Nespek Václav Knížek.

Hosté jen zahrozili trestným kopem Boeva, který vyrazil Kumšta na roh. V závěru se sice domácí tlačili za vyrovnáním, jenže jim v poslední minutě unikl Popelka a po sóle a zakončení podél Kumšty stanovil skóre na konečných 0:2.

„Hrál se útočný, důrazný zápas, bez zákeřností, který se musel divákům líbit, v němž zaslouženě vyhrály Nespeky, které narozdíl od nás dávaly góly. Dění hodně ovlivnila rychlá branka, když jsme nebyli schopni na začátku získat míč, natož ho odkopnout. Jen škoda, že jsme v úvodu druhé půle z tlaku a čtyř šancí nedokázali vyrovnat. V závěru jsme hru otevřeli, vrhly všechny síly do útoku, ale bohužel jsme místo vyrovnání dostali druhý gól,“ dodal k derby kouč Poříčí Pavel Šimáček.

„Byli jsme šťastnější. Vyšel nám začátek, dali jsme gól, ale na začátku druhé půle nás soupeř mačkal a jen díky obraně, brankáři Vejvodovi a nepřesnosti domácích, jsme vedení udrželi. V závěru při hře Poříčí vabank jsme přidali druhý gól. Jsem rád, že se v pěkné divácké kulise zápas nezvrhl k zákeřnostem a rozhodčí Garaja ho zvládl,“ radoval se Václav Knížek.

Branky: 3. Obermaier, 90. Popelka. Rozhodčí: Garaja. ŽK: Stibůrek, Šindelář – Popelka, Röhrich, Myslivec, Kulhavý. Diváci: 200. Poločas: 0:1.

Poříčí: Kumšta – J. Stibůrek, Křivohlavý, J. Páv (82. Šimáček), Šindelář – R. Říha, Pohorský – O. Páv, Havlíček, Pavlečko (85. Limon) – Trpišovský.

Nespeky: Vejvoda – Myslivec, K. Kulhavý, Obermaier, Pavlík – Röhrich, Burian, Boev, Kupša (90. F. Jendele) – Popelka, Dixa (82. Jasz).

Autor: Pavel Šimáček