Nespeky – Sedlec Prčice

Nespeky si nenechaly oslavy zkazit

Nespeky – Ve fotbalové I. B třídě, skupině D, si lídr tabulky z Nespek nenechal v posledním kole od Sedlce-Prčice zkazit oslavy postupu do I. A třídy a soupeři nasázel tři góly, když hosté více jak poločas dohrávali o deseti bez vyloučeného Máry.

NESPEKY – SEDLEC-PRČICE 3:0

Okresní derby se hrálo v ofenzivním duchu s mnoha šancemi na obou stranách, ale góly stříleli jen domácí. Nejprve se ukázali oba gólmani – Ryšavý při ráně Buriana a Vejvoda po bombě Davídka vyrazili míče na roh. V 16. minutě již přišla změna skóre, když si na roh Dixy naskočil na první tyči D. Jendele a hlavou poslal míč do sítě. Vzápětí mohl srovnat kanonýr Davídek po sóle, ale první střelu vyrazil Vejvoda a dorážku do prázdné branky poslal z malého vápna do tyče. Na Vejvodovi ztroskotal i osamocený Hájek po centru Davídka. I domácí měli šance, ale Kupšovu střelu po kombinaci vyrazil Ryšavý, hlavičku L. Nachtmana po rohu vyhlavičkoval z brankové čáry Prchlík a Dixův volej hostující gólman vytáhl. Ve 43. minutě přišel pro hosty černý okamžik, když žlutý Mára za „kecy“, se opět za stejný prohřešek zažlutil, následně začervenal a po nedisciplinovanosti se šel předčasně sprchovat.

Ihned po přestávce ztroskotal Kupša na vyběhnuvším Ryšavém, aby následně mohl vyrovnat kanonýr Davídek, ale po sóle opět nepotvrdil svoje kvality a Kotva si sám před brankářem míč předkopl. A tak udeřili domácí, když padesátiletý Maršoun přijmul míč od hlavičkujícího D. Jendele a prostřelil Ryšavého. Hosté neměli souzeno dát branku, a tak Šetina orazítkoval břevno. V 86. minutě nastoupil v domácím dresu na hřiště 62 letý Karel Nachtman, aby si zahrál se svým synem Lukášem a hned si připsal plusový bod za účast na hřišti při gólu, když po trestném kopu F. Jendele a přihrávce Maršouna uklidil míč placírkou k tyči Kupša – 3:0.

„Už asi s podvědomím postupu, jsme nehráli s takovým nasazením jako v předešlých zápasech a při šancích soupeře jsme měli kliku. Příležitostí jsme si ale vytvořili víc a zápas mohl klidně skončil 6:5. Hodně nám také pomohla nedisciplinovanost jejich hráče, který byl za kecání vyloučen v závěru poločasu. Jsem rád, že jsme soupeři vrátili ostudnou porážku z podzimu,“ dodal k utkání trenér Nespek Václav Knížek starší a přidal: „Postoupit jsme si zasloužili, nastříleli jsme 73 gólů, což je se Zvolí nejvíce a dostali nejméně 27 branek. Chci klukům poděkovat, že jsme mnohdy měli i zraněné hráče a nehráli v optimální sestavě, přesto jsme dokázali postoupit.“

„S postupujícím mančaftem jsme na pěkném place sehráli dobrou partii. Měli jsme šance, nastřelili tyč a břevno, a to jsme hráli 50 minut o deseti kvůli nedisciplinovanosti Máry,“ dodal k derby trenér Sedlce-Prčice Pavel Hejhal a krátce zhodnotil sezonu: „Hráli jsme v soutěži důstojnou roli, většinu mužstev jsme přehrávali, ale měli jsme potíže s proměňováním šancí a doma jsme zbytečně ztráceli body. Přesto jsme na jaře udělali více bodů než na podzim.“

Branky: 16. D. Jendele, 65. Maršoun, 87. Kupša. Rozhodčí: Milan Macháček. ŽK: 1:4. ČK: 43. Mára (SP). Diváci: 80. Poločas: 1:0.

Nespeky: Vejvoda – Myslivec, Kyselka, L. Nachtman, Tyrner (84. F. Jendele) – Kupša, K. Kulhavý (87. K. Nachtman st.), Burian, Párys (80. Vojkůvka) – Dixa (62. Maršoun), D. Jendele (67. Pavlík).

Sedlec-Prčice: Ryšavý – Prchlík (70. J. Bouška), Jelen, Sedláček, Raček – Mára, P. Bouška (70. Šetina), Hájek (78. Kobliha), T. Pištěk – Davídek, Nousek (46. Kotva).