Nespeky – Průhonice

Nespeky postupují do I. A třídy

Průhonice – Poslední krok je vždy nejtěžší, ale fotbalisté Nespek ho zvládli v Průhonicích s grácií a po výhře 2:0 postupují s předstihem jednoho kola do I. A třídy.

PRŮHONICE – NESPEKY 0:2

V bojovném a nervozním utkání si obě mužstva vypracovala několik šancí. Na rozdíl od domácích Nespeky dvě z nich proměnily a mohly začít slavit postup do 1. A třídy.

V 16. minutě po centru Buriana osamocený Tyrner netrefil branku. Na druhé straně se uvolnil Dobiáš, ale jeho střela se mezi tyče nevešla. Po změně stran nejprve nespecký Dixa postupoval zprava sám na gólmana, ale měl vychýlenou mušku. V 50. minutě se už dočkal a z přímého kopu otevřel skóre, když vymetl pavouky ze šibenice domácí branky. Za dalších deset minut měl Dixa další sólo, ale průhonický brankář ho vychytal. V 71. minutě se ve vápně uvolnil Maršoun, byl faulován a následující penaltu s přehledem proměnil Burian.

„Domácí chtěli hrát fotbal, což nám vyhovuje. Přes velké horko se bylo na co koukat. Měli jsme o něco více šancí, proto jsme zaslouženě vyhráli. Potvrdili jsme jarní formu. Poslední krok je vždy nejtěžší a ten se nám podařil. Není dobré to nechávat na poslední zápas. Postoupili jsme, a tak si teď pojedeme vychutnat fotbal do Sedlce-Prčice,“ uvedl šťastný trenér Nespek Václav Knížek.

Branky: 50. Dixa, 71. Burian (z PK). Rozhodčí: Němeček. ŽK: 2:2. Diváci: 50. Poločas: 0:0.

Nespeky: Weinderborder – Párys, Kyselka, Pavlík, Burian – Tyrner (77. F. Jendele), Myslivec 65. (Maršoun), K. Kulhavý, Kupša – Dixa (88. Vojkůvka), D. Jendele (46. Matyášek).

JAROSLAV ROSENVALD