Liblice – Nespeky

Nespeky překvapivě padly v Liblici

Liblice – Ze hřiště páté Liblice odjeli s prázdnou fotbalisté Nespek, lídr I. B třídy, skupiny D.

LIBLICE – NESPEKY 2:1

V utkání na malém hřišti byli domácí v první půli lepším týmem a lídra z Nespek skoro do ničeho nepustili. Jenže střelu Bártíka k tyči vyrazil Vejvoda a po chybě nespecké obrany netrefil osamocený Dušek branku. Hosté se dostaly do ojedinělého protiútoku, při uvolňování v šestnáctce byl faulován D. Jendele a z penalty Dixa otevřel skóre. V závěru poločasu ještě střelu domácího Duška vyrazil brankář Vejvoda zázračně ze šibenice.

Po přestávce se obraz hry změnil. Hosté vyrovnali hru, ale kombinovali jen po šestnáctku a do větší šance se nedostali. Domácí toho také moc nevytvořili, ale v 72. minutě z prvního vážnějšího útoku hned vyrovnali z penalty Hrstkou zahrávané po ruce Tyrnera. O chvíli později si na rozehraný trestný kop naskočil Sobotka a hlavou otročil stav na 2:1. Poté Nespeky zatlačily soupeře na jeho polovinu, což ale přineslo jen jednu šanci, když F. Jendele po rohu přestřelil branku. Výhra domácích byla zasloužené, když Nespeky podaly nejhorší výkon na jaře.

Branky: Hrstka (z PK), Sobotka – Dixa (z PK). Rozhodčí: Chrudimský. ŽK: 2:1. Diváci: 50. Poločas: 0:1.

Nespeky: Vejvoda – Párys (59. Vojkůvka), Rublič, Kyselka, Tyrner – Sysel, Kupša, Burian, Myslivec – Dixa, D. Jendele (64. F. Jendele).

JAROSLAV ROSENVALD