Nespeky – Teplýšovice

Nespeky přetlačily Teplýšovice

Nespeky – Lídr fotbalové I. B třídy, skupiny D, potvrdil v okresním derby se čtvrtými Teplýšovicemi svoji kvalitu a po taktickém výkonu dokráčel k výhře. Teplýšovice tak po osmi výhrách za sebou třikrát po sobě prohrály.

NESPEKY – TEPLÝŠOVICE 4:1

Okresní derby začalo nevídaným způsobem. Ve 2. minutě šikovně teplýšovický Černý přehodil z hranice šestnáctky Vejvodu a dostal hosty do vedení. Jenže vzápětí vypálil K. Kulhavý dělovku, která skončila pod břevnem Stařeckého branky – 1:1. V 9. minutě zůstal sám před brankářem hostů Tyrner a hlavou otočil stav zápasu na 2:1. Až do konce poločasu se hrál tvrdý urputný fotbal a za zmínku stála jen krásná střela Kukače, která jen těsně minula šibenici nespecké branky a na druhé straně ránu Sysla vyrazil Stařecký.

Ve druhém poločase měli hosté více míč na svých kopačkách a v 50. minutě střela Černého jen těsně minula branku. Teplýšovice se tlačily za vyrovnání, ale zapomněly zavřít svoje vrátka. A tak v 66. minutě po chybě hostujícího gólmana zůstal osamocen před brankou L. Nachtman a bez problémů zvýšil na 3:1. O pět minut později po ideálním centru D. Jendele pohodlně upravil Kupša na 4:1. Následně brankář Stařecký zlikvidoval dvě velké šance Burianovi a L. Nachtmana. Hosté sehráli s domácími vyrovnanou partii a tak vysoký debakl si nezasloužili.

„S výsledkem jsem spokojený. Byl to urputný boj, protože Teplýšovice hrály nepříjemný fotbal, ale jen po vápno a tak jsme je do ničeho nepustili , jen ve druhé minutě naší chybu ztrestaly. Poté jsme již dávali jen góly my a hosté si nevytvářeli šance. Na držení míče to bylo 60:40 pro Teplýšovice, ale fotbal se hraje na góly a ty jsme dali čtyři my a hosté jen jeden. Navíc jsme neproměnili další šance. Kluci bojovali, nevypustili ani jeden souboj a zvítězila větší vůle po vítězství, která byla na naší straně,“ radoval se po vítězném derby trenér Nespek Václav Knížek starší.

To kapitán hostů Milan Ottl si po zápase posteskl: „Chyběli nám tři lidi základního kádru Krále, Podhorského a Nerada, což bylo znát,“ a dodal k utkání: „Hrálo se prakticky bez gólových šancí, takový fotbal odnikud nikam. Nikdo neměl vyloženou šanci, jen domácí byli taktičtější a vyspělejší a proto vyhráli, když na gólech měli svůj podíl brankáři.“

Branky: 3. K. Kulhavý, 9. Tyrner, 66. L. Nachtman, 71. Kupša – 2. Černý. Rozhodčí: Garaja. ŽK: Burian – Kukač, J. Dřízal. Diváci: 80. Poločas: 2:1.

Nespeky: Vejvoda – Tyrner (83. F. Jendele), L. Nachtman, Kyselka, Párys – Sysel, K. Kulhavý (70. Maršoun), Burian, Myslivec – Dixa (46. D. Jendele), Kupša (81. R. Vojkůvka).

Teplýšovice: Stařecký – J. Dřízal, Pavel Chomát, M. Kaňka, Drahota (73. Mládek) – Černý, Ottl (46. Pejša), Kukač, Beneš (88. Kamenský) – Horák (83. L. Kaňka), Petr Chomát.

PAVEL DRNEC