Říčany – Nespeky

Nespecká dřina byla vykoupená třemi body

Říčany – Na hřiště Říčan si dojely Nespeky ve fotbalové I. B třídě pro tři body a do nedělního odpoledne poskočily do čela tabulky.

ŘÍČANY – NESPEKY 1:2

Nespeky vpluly do utkání na vítězné vlně z Tuchorazi a byly až do obdrženého gólu ve 38. minutě lepším mužstvem, lépe se pohybovaly a nedaly domácím moc šanci. V 8. minutě vymetl Kamil Kulhavý z trestného kopu pavučiny v šibenici domácí branky a otevřel skóre – 0:1. Domácí zahrozili z ojedinělého brejku dalekonosnou střelou Brožíka, kterou vyrazil Vejvoda na roh a následně stejný hráč z dobré pozice přehlavičkoval branku. Po půlhodině hry udeřili hosté podruhé, když po centru z pravé strany trefil Párys tyč a z dorážky již Dixa nemohl minout prázdnou branku – 0:2. Netrvalo dlouho a Marušák vykopával z brankové čáry střelu hostujícího Buriana. Ve 38. minutě, ale přišla chyba nespecké obrany a Brožík ve třetí šanci již prostřelil Vejvodu – 1:2.

Od té doby se domácí zmátořili, byli lepším mužstvem a celý druhý poločas měli převahu. První šanci po přestávce ale měli hosté, když Burian nezužitkoval pěknou přihrávku a přestřelil branku. Poté měli domácí dvě velké šance na skórování, ale Dobrý trefil břevno Vejvodovy branky a Klinka po velkém závaru pálil vedle. V závěru se domácí nadechli k velkému náporu, ale nespecká obrana je do vyložené šance nepustila. Naopak mohl definitivně rozhodnou K. Kulhavý, ale po uvolnění na hranici šestnáctky přestřelil branku.

Branky: 38. Brožík – 8. K. Kulhavý, 30. Dixa. Rozhodčí: Stránský. ŽK: 2:2. Diváci: 50. Poločas: 1:2.

Nespeky: Vejvoda – Párys, Kyselka, Pavlík, Burian, K. Kulhavý, Sysel (90. Al Obaid), Tyrner, Dixa, Myslivec (70. Nachtman), D. Jendele (76. Maršoun).

JAROSLAV ROSENVALD

Autor: Redakce