Tuchoraz – Nespeky

Nespeky vybraly Tuchoraz

Tuchoraz – Ve fotbalové I. B třídě, skupině D, si v důležitém zápase celků z popředí tabulky jasně poradily Nespeky s Tuchorazí, díky dvěma gólům v prvním poločase, a to ještě nedal Burian penaltu.

TUCHORAZ – NESPEKY 1:2

V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal. Domácí hrozili z brejků po nakopávaných míčích na rychlé útočníky, ale Nespeky byly fotbalovější a vstřelily dva góly. Ve 12. minutě vysunul Myslivec útočníka D. Jendele a ten podél brankáře otevřel skóre. V 20. minutě šel po dlouhém pasu domácí Vosecký ze strany sám na branku, ale přestřelil. Ve 42. minutě zužitkoval Kupša zpětnou přihrávku a střelou z hranice penalty poslal míč do sítě. V závěru poločasu se ještě pěkně uvolnil ve vápně Dixa, ale jeho střelu vyrazil nestárnoucí Macho (53 let) na roh.

Po přestávce měly hru ve své režii Nespeky, ale gólově se nemohly prosadit. Po hodině hry ani na druhý pokus nevyzrál Dixa na Macha. Vzápětí vyrazil domácí brankář dělovku Kupši a v 72. minutě dokonce chytil penaltu Burianovi, kterého předtím fauloval. Až v 77. minutě se dostali do zakončení, do té doby neškodní domácí, ale osamocený Valenta přestřelil branku. Ve druhé minutě nastavení zkazil Vosecký čisté konto brankáři Vejvodovi střelou z 20 metrů k tyči a upravil na konečných 1:2. Nespeky si tak zaslouženě odvezly domů cenné tři body.

Branky: 90. Vosecký – 12. D. Jendele, 42. Kupša. Rozhodčí: Hádek. ŽK: 4:1. Diváci: 100. Poločas: 0:2.

Nespeky: Vejvoda – Párys, Kyselka, Pavlík, Burian, Tyrner, Sysel (89. Vojkůvka), Kupša, Dixa, Myslivec, D. Jendele.

JAROSLAV ROSENVALD

Autor: Redakce