Zvole – Nespeky

Lídr z Nespek šlágr nezvládl

Zvole – Hned v úvodu jarní části fotbalové I. B třídy, skupiny D, na sebe narazili dva aspiranti na postup Zvole a Nespeky. Šlágr kola nakonec vyhráli zaslouženě domácí, když byli po většinu zápasu důraznější a měli větší nasazení. Navíc Nespeky nezachytily úvody poločasů, a tak se Zvole dostala bodově na úroveň před zápasem prvních Nespek.

ZVOLE – NESPEKY 3:1

Již ve druhé minutě fauloval Pavlík v šestnáctce a bývalý reprezentant Gabriel penaltu proměnil – 1:0. Následně se šance nerodily. Až ve 38. minutě si na Dixův trestný kop naskočil Pavlík a hlavou napravil faul při prvním gólu – 1:1. Vzápětí mohl strhnout vedení na stranu domácích Jandus, ale po uvolnění v šestnáctce zamířil vedle Vejvodovy branky.

Druhý poločas začali domácí náporem. Hlavička Hnáta po rohu ještě zasvištěla mimo hostující branku, ale o chvíli později již osamocený Hron skóroval – 2:1. Následně si hosté vytvořili mírnou převahu, ale v největší šanci netrefil osamocený Rosenvald po pěkném uvolnění branku. Domácí kontrovali hlavičkou Hnáta po rohu, opět mimo brankové tyče. Definitivní rozhodnutí přinesla 84. minuta. Nespečtí vytvořili velký závar před domácí brankou, Sysel ale z hranice penalty neprostřelil hradbu těl, míče se zmocnili Zvolští a po rychlém brejku uzavřel Vnuk na konečných 3:1.

Branky: 2. Gabriel (z PK), 52. Hron, 84. Vnuk – 38. Pavlík. Rozhodčí: Hanák. ŽK: 1:2. Diváci:80. Poločas: 1:1.

Nespeky: Vejvoda – Párys, Kyselka, Pavlík, Burian, Sysel, Rosenvald, Kupša (78. Kučera), Dixa, Myslivec, D. Jendele (46. K. Kulhavý).

JAROSLAV ROSENVALD