Sedlec-Prčice – Nespeky

Sedleckoprčičtí deklasovali lídra soutěže

Sedlec-Prčice – Domácím se utkání I. B třídy povedlo. Vyprovodili lídra z Nespek vysokým rozdílem. Ten byl ve druhé půli zralý na ručník.

SEDLEC-PRČICE – NESPEKY 4:0

 Úvod zápasu začali lépe domácí a v první čtvrthodině se dostali třikrát do vyložené šance, ale v zakončení si nepočínali nejlépe. Hosté se snažili, vytvořili si i několik náznaků příležitostí, ale bez úspěchu.

Na začátku druhého poločasu vlétli domácí jako uragán, který lídra tabulky smetl. Hlavička Polidara a penalta Nouska po faulu na Davídka a bylo to 2:0. Sedleckoprčický vichr neustával a hosté nevěděli, kam dřív skočit. Po hodině hry přidal kanonýr Davídek krásnou třetí branku, když po centru ze strany napálil míč z první pod břevno hostující branky. Netrvalo dlouho a Hájek střelou zpoza šestnáctky čtvrtý gól. V 70. minutě dostal po zbytečném faulu na půlící čáře domácí Raček červenou kartu. Utkání se následně jen dohrávalo, domácí i v deseti nepřipustili žádné drama a zaslouženě vyhráli nad lídrem soutěže .
„Zaslouženě jsme prohráli. Soupeř byl jednoznačně lepší ve všech směrech. V prvním poločase jsme ještě utekli hrobníkovi z lopaty. Na začátku druhé půle nám to tam začalo padat, a kdybych byl na boxu, tak jsem tam hodil ručník. Od první minuty nevydařené utkání. Pochválit mohu jen útočníka Jendeleho,“ snesl kritiku do svých řad nespecký kouč Václav Knížek.
„Zahráli jsme výborně, dařilo se nám. Už v 15. minutě jsme mohli vést 4:0. Zlomili jsme to až po poločase. Soupeř chtěl hrát, tvořit, není to žádná nakopávaná, žádné fauly a to nám vyhovuje. Do utkání výborně zapadl i rozhodčí. Byla to pozvánka pro diváky,“ řekl trenér Sedlce-Prčice Pavel Hejhal.

Branky: Polidar, Nousek (z PK), Davídek, Hájek. Rozhodčí: Chrudimský. ČK: 70. Raček (S-P). Diváci: 80. Poločas: 0:0.

Sedlec-Prčice: Ryšavý – Polidar, Sedláček, Prchlík, Raček, L. Pištěk, T. Pištěk, Davídek, Kotva, Nousek, Hájek. Střídali: Šetina, Kobliha, Mára, Bouška.

Nespeky: Vejvoda – Myslivec, Nachtman, Pavlík, F. Jendele – Burian, K. Kulhavý, Sysel, Žovinec – D. Jendele, Kupša.

Autor: Petr Roubíček