Nespeky – Liblice

Tři výstavní trefy obránce Filipa Jendele

26.10.2013 23:07

Nespeky – Fantasticky vyšel zápas fotbalové I. B třídy, skupiny A, nespeckému obránci Filipu Jendele, jenž třemi krásnými ranami z dálky do „šibenice“ liblické branky rozhodl o tom, že Nespeky zůstanou bez porážky na prvním místě.

NESPEKY – LIBLICE 4:1

Nespeky, které ještě v soutěži neprohrály, začali utkání aktivně a po centru Dixy chybělo Maršounovi málo ke gólové hlavičce. Hosté měli nebezpečné protiútoky, které přetavili v gól v 16. minutě, když unikl Jakub Nouzák a překonal Vejvodu. Jenže Nespeky jsou již zvyklé obracet utkání, což se jim opět povedlo. Ve 22. minutě přišel první krásný moment Filipa Jendele, jenž z trestného kopu z dvaceti metrů vymetl poprvé šibenici liblické branky. O chvíli později, po rychle rozehraném trestném kopu, zazdil šanci Sysel. Následně domácí chybovali ve středu hřiště a hostující hráč obstřelil po sóle vyběhnuvšího Vejvodu, ale míč skončil vedle. A tak opět přišlo, nedáš – dostaneš. Z protiútoku vyrazil gólman hostů střelu K. Kulhavého na roh. Po jeho zahrání se dostal míč k Dixovi, jenž neměl problém dostat Nespeky do vedení 2:1.

V úvodu druhého dějství mohl hostující Bázlík srovnat, ale trefil jen tyč. V 55. minutě přišel podruhé ke slovu F. Jendele a nádhernou ranou z 30 metrů zvýšil na 3:1. Domácí získali velkou převahu, ale Pavlík, Burian velké šance neproměnili, gólem neskončila ani pěkná akce Maršouna s Pavlíkem. I hostující Líbal neměl v zakončení štěstí. A tak v 82. minutě zkompletoval F. Jendele hattrick opět nádhernou brankou z dvaceti metrů. V závěru byl blízko zkorigování Sobotka, ale vynikající Vejvoda mu radost zkazil.

Branky: 22., 55. a 82. F. Jendele, 39. Dixa – 16. J. Nouzák. Rozhodčí: Kvasnička. Bez karet. Diváci: 70. Poločas: 2:1.

Nespeky: Vejvoda – F. Jendele, Nachtman, Pavelka, Pavlík (84. Tyrner), Burian, K. Kulhavý, Sysel (74. Kupša), Žovinec, Dixa (77. D. Jendele), Maršoun.

PAVEL DRNEC

Autor: Redakce