Stříbrná Skalice – Nespeky

Dixovy tři branky srazily do kolen

Stříbrná Skalice – V utkání I. B třídy, skupiny D, se lídr tabulky vydal k poslednímu týmu. V utkání se blýskl hattrickem Dixa a pojistil hostům, kteří v této sezóně ještě neokusili hořkost porážky, vedení.

STŘÍBRNÁ SKALICE – NESPEKY 1:4

Po počátečním oťukávání se jako první osmělili hosté a po dlouhém míči za obránce se parádně trefil Dixa a Nespeky se ujaly vedení. Na druhé straně po chybě Pavelky mohl vyrovnat Říha, ale jeho sólo vychytal gólman Vejvoda. Do přestávky měl gól na kopačce osamocený Maršoun, jenže mířil nad. Krátce po změně stran se v další šanci ocitl domácí Říha a i jeho střela se mezi tyče nevešla. Poté přišly velké chvíle Dixy. Nejprve po centru Maršouna přidal z voleje druhou branku a krátce nato po samostatné akci zkompletoval hattrick. Domácí mohli snížit, ale střelu agilního Říhy vytěsnil konečky prstů Vejvoda. Další minuty patřil Nespeckým. V 65. minutě nastřelil Sysel tyč a v 73. minutě proměnil penaltu Burian za ruku ve vápně. Domácí Říha se v závěru utkání přeci jen dočkal a upravil na konečných 1:4. V samém závěru zacinkal Vastl na břevno Vejvodovy branky.

Branky: 80. Říha – 22. 52. a 54. Dixa, 73. Burian (pen.). Rozhodčí: Jarolímek. ŽK: 2/1. Diváci: 40. Poločas: 0:1. Nespeky: Vejvoda – Pavelka, Nachtman, Pavlík, F. Jendele – Burian, K. Kulhavý (66. Kupša), Sysel, Žovinec – Maršoun (60. D. Jendele), Dixa (68. Panenka).

Autor: Petr Roubíček

Převzato z Benešovského deníku