Kunice B – Nespeky

Nespeky děkují za výhru brankáři Vejvodovi

Újezd Praha 4 – Na umělé trávě v Újezdě se odehrál fotbalový zápas I. B třídy, skupiny D, ve kterém lídr z Nespek porazil těsně kunické béčko. Přestože hosté hráli od 19. minuty přesilovku, tak ve druhém poločase vypadli z rytmu a jen díky brankáři Vejvodovi uhájili tři body.

KUNICE B – NESPEKY 2:3

Do utkání na umělé trávě v Újezdě vstoupil lídr z Nespek tlakem, který vyvrcholil rukou domácího hráče a penaltu Burian bezpečně proměnil. Domácí o chvíli později poprvé zahrozili z rychlého brejku, ale centr nikdo nezužitkoval. Nespeky pokračovaly v aktivní hře a v 18. minutě, po krásném prostrčení míče Maršounem, Dixa podél brankáře skóroval podruhé. Vzápětí bylo pro domácí ještě hůř, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Dvořák. Jenže Kuničtí zápas nezabalili. Ve 23. minutě ještě Vejvoda vyrazil hlavičku Obermajera po trestném kopu, ale na dorážku Jirouška už nestačil – 1:2. Následně se usadili Nespečtí na domácí polovině, do poločasu si vytvořili několik šancí, ale ujala se jen ta z 29. minuty, když Dixovu přihrávku zužitkoval Nachtman.

Ve druhém poločase se překvapivě obraz hry změnil. Domácí i v deseti ihned snížili Prokšem po hrubce Pavlíka, který promáchl nakopnutý dlouhý míč. Kuničtí najednou byli všude dříve, vyvinuli velký tlak a jen díky Vejvodovi hosté neinkasovali. A jelikož ani dvě brejkové situace nedotáhli Žovinec a Kupša do gólového konce, tak se již stav nezměnil.

Branky: 23. Jiráček, 46. Prokš – 4. Burian (z PK), 18. Dixa, 29. Nachtman. Rozhodčí: Kabyl. ŽK: 3:1. ČK: 19. Dvořák (K). Diváci: 40. Poločas: 1:3.

Nespeky: Vejvoda – F. Jendele (64. Pavelka), Nachtman, Pavlík, Burian, K. Kulhavý, Sysel, Žovinec, Dixa (73. Kupša), Myslivec, Maršoun.

JAROSLAV ROSENVALD

Autor: Redakce