Teplýšovice – Nespeky

Remíza vyhovovala více Nespekům

Teplýšovice – V sedmém kolem fotbalové I. B třídy, skupiny D, se odehrálo okresní derby mezi dvanáctými Teplýšovicemi, kterým se moc nedaří a lídrem tabulky z Nespek, jenž načal soutěž na výbornou a jako jediný ještě neprohrál. Tabulkový rozdíl nebyl na hřišti znát a konečná remíza byla asi zasloužená.

TEPLÝŠOVICE – NESPEKY 2:2

Oba týmy vstoupily do derby s novými tvářemi – Teplýšovice s Alešem Černým, který se vrátil z Benešova a Nespeky byly posíleni o bratry Jendele, také z Benešova. „Kádr se nám příchodem Aleše Černého a Míry Podhorského (pozn. ten již hrálo minulý zápas ve Zdislavicích) zkvalitnil a už musíme vyhrávat,“ hlásil teplýšovický stratég Milan Ottl, jenž zůstal tentokrát na lavičce. K nováčkům v týmu se vyjádřil i kouč Nespek Václav Knížek. „Museli jsme doplnit kádr, protože máme dlouhodobě zraněné a nemocné hráče.“

Zápas začaly lépe Teplýšovice, čtvrthodiny byly nebezpečnější a Vejvodu, jenž v Teplýšovicích začínal hrát za dospělé, vyzkoušeli bratři Podhorští, když Miroslav pálil z dálky do náruče a David křížnou ranou jen těsně minul branku. Poté začali přebírat iniciativu hosté, hlavička Pavlíka po rohu K. Kulhavého skončila z malého vápna jen těsně vedle, po pasu F. Jendele vyrazil hlavičku Maršouna Stařecký na roh a Burian z 23 metrů orazítkoval tyč. V 28. minutě se již hosté radovali, když si na trestný kop F. Jendele naskočil na zadní tyči malý Dixa a uklidil míč do sítě.

Radost Nespekům ale nevydržela dlouho, když si v 34. minutě vzali slovo bratři Podhorští. Miroslav poslal pas na Davida, který z hranice šestnáctky křížnou ranou překonal plachtícího Vejvodu. A než se Nespečtí vzpamatovali, inkasovali podruhé, když opět po pravé straně unikl aktivní D. Podhorský, naservíroval míč na zadní tyč Mládkovi, který do protipohybu Vejvody otočil skóre. V závěru poločasu se zastavil domácím dech. Útočník Mládek posílal malou domů brankáři, ale nevšiml si Dixy, jenž tak zadarmo běžel sám na Stařeckého, jenž ale jeho střelu vyrazil.

Vstup do druhého dějství měli hosté parádní, když kapitán Burian natáhl z 20 metrů a míč zaplul k tyči – 2:2. Zdálo se, že Nespeky přeberou iniciativu, ale opak byl pravdou. Domácí byli lepší, vypracovali si velké šance, ale hlavička osamoceného Pavla Chomáta šla z malého vápna vedle, F. Jendele obranným zákrokem orazítkoval tyč vlastní branky po centru J. Dřízala a M. Podhorský jen těsně minul břevno nespecké branky. Hosté jen sporadicky Dixou a střelami Buriana udržovali Stařeckého při koncentraci. Závěr byl hektický a zápas mohl rozhodnout domácí Černý, ale po přihrávce Krále si zapletl míč na penaltě mezi nohama a bylo po šanci.

„Remízu neberu, měli jsme vyhrát. Zápas byl sice vyrovnaný a Nespeky hrály dobře, ale větší šance jsme měli my. Klukům nemůžu vytknout bojovnost, makali, nic neodevzdali, ale v útoku je to špatné. Nespecký skoro padesátiletý Jirka Maršoun udržel skoro každý míč, na rozdíl od našeho Davida Krále,“ povzdechl si trenér Teplýšovic Milan Ottl a dodal: „ Je to špatné, máme v tabulce pravdy mínus pět bodů. Teď musíme vyhrát v Říčanech a porazit doma Miřetice, aby jsme se odrazili do středu tabulky a neměli problémy.“

„Remíza je podle mého zasloužená. Škoda, že jsme za stavu 1:0, kdy jsme zápas kontrolovali, dvakrát propadli v obranné činnosti na levé straně a dvěma slepenými góly se dostali domácí na koně. Na začátku druhé půle jsme skóre srovnali, ale další gólové šance jsme si nevytvářeli, jen jsme měli nebezpečné střely. Na druhou stranu jsme měli i štěstí, takže máme bod z venku a ten se počítá,“ byl spokojený po remíze v derby nespecký kouč Václav Knížek.

Branky: 34. D. Podhorský, 37. Mládek – 28. Dixa, 47. Burian. Rozhodčí: Kovář. ŽK: M. Podhorský, Nerad – Žovinec, Maršoun. Diváci: 70. Poločas: 2:1.

Teplýšovice: Stařecký – Drahota, Petr Chomát, Pavel Chomát, Nerad – D. Podhorský, M. Podhorský, Černý, J. Dřízal (75. Beneš) – Mládek (78. M. Kaňka), Král.

Nespeky: Vejvoda – Kupša, Nachtman, Pavlík, F. Jendele – D. Jendele (76. Sysel), K. Kulhavý, Burian, Žovinec – Dixa, Maršoun.

Autor: Pavel Šimáček

Převzato z Benešovského deníku