Zdislavice – Nespeky

Zdislavice ani na druhý pokus nedaly gól

Zdislavice – Ani v okresním derby v I. B třídě se nepodařilo fotbalistům Zdislavic vstřelit gól, když po domácí prohře s Tuchorazí 0:2, remizovaly opět doma, tentokrát bez branek s Nespeky.

ZDISLAVICE – NESPEKY 0:0

Po celé okresní derby měli domácí územní převahu. V první ložené šanci se ocitl v 18. Kupsa, ale Vejvoda jeho hlavičku bravurně vyrazil na roh. V 37. minutě zívala na Kubálka prázdná branka, ale těžký volej po odraženém míči nedokázal umístit do nespecké branky.

Druhý poločas kopíroval první. V 58. minutě nedokázal Vobecký doklepnout míč skákající na brankové čáře za záda brankáře Vejvody a z protiútoku se do jediné vážnější šance dostali hosté. Panenka se řítil sám na Klenota, který včasným vyběhnutím šanci zlikvidoval. V 71. minutě šel sám na Vejvodu Vobecký, ale přestřelil. Do konce utkání už branka nepadla, a tak Zdislavice na svojí první podzimní branku stále čekají.

„Odehráli jsme utkání, ve kterém jsme byli aktivnější, vypracovali si dost šancí a soupeře jsme k zakončení prakticky nepustili. Ale co je to platné, když nejsme schopní během dvou domácích utkání vstřelit jedinou branku,“ povzdechl si po derby trenér Zdislavic František Heřmánek.

„Derby bylo na malém, úzkém hřišti bojovné, nepříliš pohledné a plné osobních soubojů. Kdo by dal gól, tak by asi vyhrál. To se ale nikomu nepovedlo. Domácí nakopávali dlouhé míče a měli jednu velkou šanci, kterou však Vejvoda chytil. My jsme se snažili hrát technicky, ale domácí nám moc prostoru nenechávali. Bod beru a z venku je plusový,“ byl spokojený s remízou trenér Nespek Václav Knížek starší, kterému chyběl zraněný Pavlík, ale na druhou stranu dostal do hry mladé „pušky“ Vojkůvku z dorostu a AL Obaid Sama, jenž je v Nespekách z Ondřejova.

Rozhodčí: Paukner. Diváci: 90.

Zdislavice: Klenot – Gregor, Lapáček, T. Bouček, Hejný – Müller, P. Bouček (86. Filip), Vobecký, Kubálek – Kupsa, Beránek (73. Jankovský).

Nespeky: Vejvoda – Pavelka, Nachtman, Burian, Myslivec – Kadeřábek, Žovinec, Sysel (78. Vojkůvka) – K. Kulhavý (46. Panenka) – Kupša, Dixa (46. AL Obaid Sami).

PETR NAŇÁK

Autor: Pavel Šimáček