Nespeky – Poříčí nad Sázavou

Do dalšího kola poháru pronikly Nespeky na úkor Poříčí

Nespeky – Ve druhém kole Krušovického fotbalového poháru se odehrálo místní derby mezi Nespeky a Poříčím nad Sázavou, ve kterém slavili výhru a tudíž i postup do dalšího kola domácí fotbalisté, hlavně díky dvěma trefám v prvním poločase.

NESPEKY – POŘÍČÍ NAD SÁZAVOU 2:1

Kdo přišel na derby pozdě, neviděl první gól. Domácí zahráli trestný kop do šestnáctky hostů, kde Nachtman zpětnou hlavičkou našel na penaltě volného Kadeřábka a ten hlavičkovým obloučkem překonal Tichovského. Poté se hrálo bojovné a vyrovnané utkání. Hosté mohli vyrovnat, ale střelu M. Říhy vytěsnil Vejvoda na tyč, hlavička Šimáčka po centru Trpišovského skončila v rukavicích Vejvody a O. Páv po přihrávce R. Říhy prováhal na malém vápně správný čas na střelu. A tak opět udeřili domácí, když při centru chyboval brankář Tichovský a Dixa neměl problém posunout míč do prázdné branky. Domácí střely také nenašly správný cíl.

Po přestávce se pokračovalo ve stejné hře. Postupem času se začali hosté tlačit za snížením, což se jim nakonec podařilo v 83. minutě M. Říhou, který obstřelil Vejvodu po prostrčení Veselým. V závěru měli hosté drtivý tlak, ze kterého byl neblíže k vyrovnání Trpišovský, ale sám z hranice šestnáctky vysoko přestřelil. A tak domácí uhájili těsné vítězství a postup do dalšího kola.

„Jsem překvapený, jaký se hrál atraktivní zápas, který se mi líbil a musel i divákům. Byl tam náboj, šance, souboje, nehrálo se sice v rukavičkách, ale fér a to toho všeho zapadl i dobrý výkon rozhodčích. V závěru nám po vystřídání sice ubývaly síly, soupeř měl tlak, ale do větší šance jsme ho nepustili,“ byl spokojený po zápase trenér Nespek Václav Knížek starší a se smíchem poznamenal: „Říkal jsem klukům, že díky postupu musí začít s přípravou o týden dřív. Další kolo Krušovického poháru už totiž hrajeme 20. července.“

„Prospali jsme začátek zápas a po rychle inkasovaném gólu jsme se nemohli srovnat. Domácí hráli lépe v poli a my jsme se snažili podnikat brejky, které nám ale moc nevycházely. Nespeky jsme sice do vážnější šance nepustili, přesto jsme dostali zbytečný druhý gól po chybě brankáře. Ve druhé půli jsme si sice postupem času vytvořili tlak, v závěru drtivý, ale víc než na snížení jsme nedosáhli. Při derby se diváci nenudili a přestože jsme prohráli, gratuluji Nespekům k postupu do dalšího kola,“ řekl k poslednímu utkání před prázdninovou pauzou hrající asistent trenéra Poříčí Pavel Šimáček.

Branky: 2. Kadeřábek, 23. Dixa – 83. M. Říha. Rozhodčí: Garaja. Diváci: 100. Poločas: 2:0.

Nespeky: Vejvoda – Párys (46. Pavelka), Nachtman, Pavlík, V. Kulhavý – Marušák, Kučera, Sysel (68. K. Kulhavý) – Kadeřábek (46. Myslivec, 80. Tyrner) – Dixa, Kupša.

Poříčí nad Sázavou: Tichovský – J. Stibůrek (46. Breburda), Křivohlavý, Kyselka, Řezníček (46. Vojta) – Trpišovský, M. Říha, R. Říha, J. Páv (60. Veselý) – O. Páv, Šimáček (65. Vlček).

Autor: Pavel Šimáček