Kondrac – Nespeky

Šedesátiletý Macko řídil demolici Nespek

Kondrac – Záverečný zápas fotbalové I. B třídy, skupiny D, zastihl v lepším rozpoložení Kondrac než Nespeky. Domácí, které z branky ve druhém poločase řídil šedesátiletý Tonda Macko, zápasu jasně vládli a hosté byli rádi, že dostali na cestu domů jen bůra.

KONDRAC – NESPEKY 5:1

Okresní derby začali lépe hosté, když v 8. minutě tečované střela Bialonczyka skončila za zády Kňazíka. Domácí se pomalu rozjížděli a hodně kazili přihrávky. Až po čtvrthodině se vyrovnal výborně hrající Pavlíček 1:1. Poté již byli Kondračtí pány na hřišti a Pavlíček přidal během čtvrthodiny další dvě branky. V závěru poločasu domácí polevili a hosté párkrát zahrozili.

Ve druhém poločase se již hrálo jen na jednu branku Nespek. Domácí hosty výrazně přehrávali, ale v zakončení si počínali zoufale. Jen aktivní Špička šel minimálně třikrát sám z úhlu na branku, ale svatyně hostů pro něj byla zakletá. I Pavelka, Pavlíček a střídající Kašpar se střídali v zahazování šancí, které si domácí vytvářeli jak na běžícím pásu. Až Pavelka dvěma střelami zpoza šestnáctky dokázal navýšit vedení Kondrace. Konečný hvizd rozhodčího byl pro Nespeky vysvobozením.

„Před utkáním pro nás neexistovalo nic jiného než vítězství a jsem rád, že jsme to splnili. S výkonem kluků jsem byl až na pár fází utkání navýsost spokojen. Obzvláště za rozhodnutého stavu si hráči zápas užívali a zasypávali hostující branku střelami, diváci se určitě nenudili. Bohužel za zakončení bychom na školní stupnici obdrželi maximálně dostatečnou. Musím pochválit především kapitána Pavlíčka, který byl nejen v tomto utkání, ale i z pohledu celého jara, naším nejlepším hráčem,“ řekl k utkání trenér Kondrace Jiří Janouš mladší a smekl klobouk: „Ve druhém poločasu do utkání zasáhl i nestárnoucí šedesátník brankář Tonda Macko, který vystřídal Kňazíka. Je neuvěřitelné, v jaké kondici a formě se neustále udržuje a jeho nasazení do branky nebyla z naší stany žádná recese, jeho výkonnost je stále na velmi vysoké úrovni. Přál bych si, aby ho v akci vidělo co nejvíce sportovců, kteří mají často po třicítce pocit, že je čas odejít a pověsit kopačky, brusle, rakety a další na hřebík – přesvědčil by je o opaku.“

„Hráči přistoupili k zápasu jako k pouťáku, a tak si proti nám domácí dobře zatrénovali a s chutí zastříleli. Nebojovali jsme, přesto jsme dali první gól, ale Kondrac zápas v pohodě otočila,“ povzdechl si trenér Nespek Václav Knížek starší a dodal k jarní části sezony: „Jsem rád, že je konec. Musíme v létě udělat v Nespekách rezolutní řez, protože někteří hráči mají špatný přístup k fotbalu, hlavně ti mladí a jdou třeba místo na fotbal na ryby. Špatná komunikace, není parta a další. Jsem z toho hrozně smutný, takhle jsem si to nepředstavoval, když jsem se do Nespek vracel.“

Branky: 15., 25. a 33. Pavlíček, 67. a 76. Pavelka – 8. Bialonczyk. Diváci: 100. Poločas: 3:1.

Kondrac: Kňazík (67. Macko) – Nedvěd (60. Kašpar), Mleziva, Budil (60. Ngo), Pohorský – Špička, M. Kubín, Petrů, Houdek – Pavelka, Pavlíček.

Nespeky: Hýbek – Párys, Kučera, Tyrner, Čáp – Pavelka, Bialonczyk, Sysel, Kumpošt – Dixa, Hubička ml.

Autor: Pavel Šimáček