Teplýšovice – Nespeky

Nespecké hráče rozzlobil v okresním derby rozhodčí

Teplýšovice – V úterním podvečeru vyběhli ve fotbalové dohrávce I. B třídy, skupiny D, v okresním derby hráči Teplýšovic a Nespek. Zápas měli domácí skvěle třemi góly rozehrán, jenže polevili, hosté snížili a sahali po remíze. Jenže Teplýšovice v závěru čtvrtým gólem utkání rozhodly, k čemuž také přispěla kontroverzní situace s penaltou, ne penaltou ve prospěch Nespek.

TEPLÝŠOVICE – NESPEKY 4:2

Derby rozjely lépe Nespeky a Kadeřábek trefil s pomocí brankáře Babky tyč. Jenže mezi 11. a 20. minutou se domácí třikrát dostali před hostující branku a byli stoprocentní. Nejprve po průniku Drahoty neudržel Hýbek nepříliš tvrdou Pejšovu střelu a Mládek dorazil míč do sítě. Následně Pejša z hranice šestnáctky uklidil míč k tyči a dílo dokonal Mládek z hranice velkého vápna ranou od břevna do branky. Poté se hra srovnala a zahrozil jen Mládek střelou vedle, na druhé straně Dixovu ránu vyrazil Babka. Ten však v 38. minutě neudržel balón po trestném kopu Nachtmana a Dixa snížil z dorážky na 3:1. V závěru poločasu ještě domácí Podhorský z dobré pozice přestřelil.

Ihned po přestávce si naskočil Hořický na trestný kop Kadeřábka a dostal Nespeky do hry. Poté se hrálo bez šancí. Vzruch přinesla až 75. minuta, kdy po faulu na Kupšu, odpískal rozhodčí Tvaroh penaltu, kterou ale nakonec na pokyn asistenta odvolal a nařídil trestný kop. Hosty situace právem rozhodila. V závěru otevřeli hru, ale místo vyrovnání přišla kolmice Ottla a Neradovo sólo zakončené gólem. Následně ještě neproměnili sóla Dřízal (chytil Hýbek) a Mládek (břevno).

„Utkání jsme měli na začátku ve své režii, hráli jsme dobře, aktivně a za dvacet minut vedli 3:0. Jenže poté hosté po odraženém míči od gólmana snížili na 3:1. Dvacet minut druhého poločasu byli hosté lepší, dali na 3:2 a rozhodčí nám odpustil penaltu, což hosty srazilo do kolen. V závěru soupeř hru otevřel, my jsme z brejku přidali čtvrtý gól a vzápětí jsme nevyužili dvě vyložené šance. S výsledkem jsem spokojený, ale s hrou jen v prvním poločase,“ dodal po utkání trenér Teplýšovic Josef Boťa.

„Zase jsme dostali čtyři góly, zase jsme vyměnili brankáře a zase prohráli – je to začarovaný kruh. První půle nebyla z naší strany dobrá a vypadli jsme ze hry. Jen škoda, že jsme na začátku nedali gól, protože se mohl zápas vyvíjet jinak. Druhá půle nebyla z naší strany špatná, ale bylo to takové neslané nemastné. Za stavu 3:2 jsem vysunul Karla Nachtmana dopředu, abychom vyrovnali. Bylo to hop nebo trop a nakonec jsme dostali čtvrtý gól. Bod by si kluci zasloužili a k penaltě se nechci vyjadřovat,“ poznamenal k utkání kouč Nespek Václav Knížek st.

Branky: 11. a 20. Mládek, 14. Pejša, 85. Nerad – 38. Dixa, 49. Hořický. Rozhodčí: Tvaroh. ŽK: Pejša, Mládek – Párys, Hořický, Kupša, Myslivec. Diváci: 50. Poločas: 3:1.

Teplýšovice: Babka – Drahota, Petr Chomát, Král, M. Kaňka – Nerad, Kukač (60. Ottl), Pejša (83. Kamenský), J. Dřízal – Mládek, Podhorský.

Nespeky: Hýbek – Párys, Nachtman, Myslivec (78. Hubička ml.), V. Kulhavý – Bialonczyk (73. Tyrner), Hořický, Sysel – Kupša, J. Kadeřábek, Dixa.

Autor: Pavel Šimáček