Zdislavice – Nespeky

Pavel Bouček zlomil derby na stranu Zdislavic

Zdislavice – Ve fotbalové I. B třídě, skupině D, chtěly v okresním derby zapomenout Zdislavice i Nespeky na minulé blamáže se Zručí nad Sázavou respektive Uhlířskými Janovice. To se nakonec povedlo domácím, kteří díky Pavlu Boučkovi rozhodli o nejtěsnější výhře.

ZDISLAVICE – NESPEKY 1:0

 

Derby se hrálo v bojovném duchu. V prvním poločase měli více střeleckých příležitostí domácí, ale skórovat se jim nepodařilo. Hosté měli jednu nebezpečnou příležitost, kdy krátkou „malou domů“ hasil na poslední chvíli Klenot.

Na začátku druhého poločasu přišlo rozhodnutí. Domácí P. Bouček se chytře uvolnil a střelou zpoza vápna po zemi k tyči nedal Králíčkovi šanci. Od té doby byly náznaky šancí na obou stranách. Hosté se dostali do čtyř nadějných situací, ale netrefili branku a domácí své přečíslení také ke střele nedotáhli. Proto okresní derby skončilo nejtěsnější možnou výhrou Zdislavic.

„Hrálo se bojovné utkání s velkým množstvím soubojů, ve kterém se dalo čekat, že rozhodne jediná branka. Naštěstí jsme ji vstřelili my. Proto jsme si za bojovnost a nasazení vítězství zasloužili.“ radoval se po zápase trenér Zdislavic František Heřmánek.

„Prohráli jsme nešťastně, ale takový je fotbal. Bylo to bojovné a slušné utkání, které se muselo divákům líbit i rozhodčí byli perfektní. Prostě všechno dobré s jedním nedostatkem, že jsme nebodovali, protože jsme nedali šest vyložených šancí (Dixa, Bialonczyk, T. Rosenvald) a inkasovali laciný gól. Soupeř hrál na úzkém hřišti důrazný fotbal na hranici regulérní tvrdosti, s nakopávanými míči, což mu nakonec přineslo úspěch. Po výbuchu s Uhlířskými Janovicemi v první půli, jsem již byl spokojený s hrou, jenže kdyby jsme snad hráli zápas týden, tak jsme branku nedali,“ posteskl si po utkání kouč Nespek Václav Knížek.

Branka: 49. P. Bouček. Rozhodčí: Sander. Diváci: 100. Poločas: 0:0.

Zdislavice: Klenot – Páv, Lapáček, Gregor, Hejný – Bouček P., Kubálek, Müller, Pecháček – Jankovský(68. T. Bouček), Žák (84. Filip).

Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman, Kučera, Myslivec – Bialonczyk, Pavlík, Hořický, Sysel – Kupša, Dixa (75. T. Rosenvald).

PETR NAŇÁK

Převzato z Benešovského deníku