Nespeky – Chotýšany

Po dramatickém derby měl největší radost brankář Králíček 

Nespeky – Ve fotbalové I. B třídě, skupině D, se hrálo okresní derby mezi mužstvy, která na jaře ještě nebodovala. Po zápase byly nakonec šťastnější Nespeky, jejichž brankář Králíček slavil padesátiny. Chotýšany byly v závěru lepší, ale na vyrovnání jim chyběl střelec.

NESPEKY – CHOTÝŠANY 2:1

 

Okresní derby bylo slabé úrovně a mužstva ukázala, že se nachází v herní krizi. Domácí sice začali aktivně, když Dixa dostal krásný míč na velké vápno, ale vystřelil vedle Keseliho branky. Hosté o chvíli později docílili branky, ale Hanibal dorážel míč z ofsajdové pozice. Po půlhodině hry měli domácí dvě velké šance – Dixa ale sólo z poloviny hřiště zakončil slabou střelou a Kupša kontroloval míč putující do branky, avšak balón po neuvěřitelném odskoku skončil vedle. V 35. minutě se již Nespeky dočkaly, když se uvolnil Kupša a nedal Keselimu šanci.

Vstup do druhé půle měli domácí parádní. Kupša nejprve nastřelil tyč, aby vzápětí z trestného kopu Dixa ukončil jarní střeleckou smůlu – 2:0. Hosté se poté zlepšili a v 71. minutě snížil osamocený Žovinec na 2:1. V závěru Chotýšany vycítily šanci, získaly územní převahu, ale vyrovnat se jim nepodařilo. A tak byl po zápase nejvíce spokojený domácí brankář Králíček, který slavil padesátku.

„První poločas jsme odehráli dobře, ale ze čtyř šancí jsme dali jen jeden gól. To co jsme nedali, je neuvěřitelné, ani ze dvou metrů jsme nedokázali dopravit míč do brány. Je to škoda, protože mohlo být rozhodnuto. Na začátku druhé půle jsme přidali druhý, krásný gól z trestňáku a mysleli jsme si, že to bude pohoda. Jenže jsme se zase začali trápit, i když kluci dřeli jako koně. Hosté snížili v 71. minutě na 2:1 a naše hra se totálně rozpadla, byli jsme mimo a kdybych mohl hodit na hřiště ručník, tak jsem to udělal. Místo, abychom zápas dohráli v klidu, udělali jsme z něj drama a nakonec byli rádi, že jsme výhru vydřeli,“ spadl po zápase kouči Nespek Václavu Knížkovi staršímu kámen ze srdce.

„V úvodu byli domácí lepší, ale poté se hrálo vyrovnané utkání od vápna k vápnu. O poločase jsme si řekli, že si musíme dát pozor na začátek druhé půle. Jenže jsme hned z trestného kopu inkasovali. Myslel jsme si že je vymalováno. Jenže kluky jakoby někdo polil živou vodou, bojovali, hráli s důrazem a nasazením a nebylo jim co vytknout. Domácí se navíc podělali a my jsme je nepustili za půlku a snížili. V závěru jsme měli dobré akce, centry, ale nemáme střelce, který by uklidil míč do sítě,“ povzdechl si trenér Chotýšan Pavel Stojan a ještě se zlobil: „Do stavu 1:0 dával rozhodčí domácím hodně procent a sporný věci otáčel proti nám. Od stavu 2:0 se již srovnal.“

Branky: 35. Kupša, 47. Dixa – 71. Žovinec. Rozhodčí: Salač. ŽK: 2:1. Diváci: 90. Poločas: 1:0.

Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman (88. Tyrner), Pavlík, Hořický – Sysel (67. Pavelka, Bialonczyk, Myslivec, V. Kulhavý – Kupša, Dixa (58. Kučera).

Chotýšany: Keseli – Sysel, Tichý, Doležal, Povolný – Kuthan, Vlasák, Pazdera, Říha – Žovinec, Hanibal ( 80. Holejšovský).

Autor: Pavel Šimáček

Převzato z Benešovského deníku