Struhařov – Nespeky

Kupšův hattrick dovedl Nespeky k výhře v derby

Struhařov – Ve fotbalové I. B třídě, skupině D, se v okresním derby dařilo více Nespekům než domácímu Struhařovu, jenž nezopakoval výkon z posledního domácího utkání s Kondrací a stejně jako před týdnem v Uhlířských Janovicích lehkovážně odevzdal důležité body. Hattrickem se blýsknul Kupša.

STRUHAŘOV – NESPEKY 1:4

 

Okresní derby bylo vyrovnané, domácí měli opticky lehce navrch, hosté však neomylně trestali chyby struhařovské defenzivy. První potrestal rychle Dixa a do přestávky přidal gól po zaváhání obrany Kupša. I struhařovský Folprecht mohl skórovat, ale poprvé nevyužil Králíčkova zaváhání a podruhé trefil tyč.

Po přestávce hráli domácí s větrem v zádech, což jim dopomohlo také k brance střídajícího Zd. Pessra po výkopu jeho bratra, brankáře Pavla. Jenže to již bylo 0:3, když Kupša do prázdné branky využil nabídky Bialonczyka. V závěru se domácí snažili o zdramatizování stavu, ale do otevřené obrany nejprve neproměnil sólo hostující Hořický, aby v nastavení uzavřel Kupša, opět do prázdné branky, svůj hattrick, když mu nezištně nahrál Pavelka.

„Všechny góly jsme dostali jako přes kopírák kvůli nezájmu hry v obranné fázi. Hosté ale také nic nepředvedli, a tak fotbal plakal. Měli jsme sice platonickou převahu, ale zakončení žádný. Když se podívám, kdo jim chytá (pozn. Králíček 50 let) a my ho pořádně neohrozíme za celý zápas, tak je mi špatně,“ zlobil se po derby trenér Struhařova Vladimír Pohůnek a byl ještě více naštvaný na přístup svých hráčů k utkání: „Hlavně u starších, zkušených hráčů je to hrozný. Jeden hráč jde v sobotu na svatbu a do nedělního zápasu se nevrátí a druhý mi řekne o poločase, že si jde na hřiště jen zahrát. To je špatný přístup, potom nemůžeme vyhrávat a nemáme co v I. B třídě dělat.“

To trenér Nespek Václav Knížek starší byl po zápase spokojenější. „Asi jsme zaslouženě vyhráli, když jsme si vytvořili gólové šance a čtyři proměnili. Domácí jsme pustili jen do jedné šance po chybě Králíka. Stále to však není ono. Máme pasáže, kdy hrajeme velice dobře, ale také pasáže, které jsou nevyzpytatelné. Čekal jsem, že Struhařov bude míče nakopávat, takže jsme se snažili míč dát na zem, kombinovat, což se nám docela i ve větru dařilo, což potvrdila naše výhra.“

Branky: 83. Z. Pessr – 23., 73. a 90. Kupša, 5. Dixa. Rozhodčí: Holý. Bez karet. Diváci: 90. Poločas: 0:2.

Struhařov: P. Pessr – Kremina, D. Sysel, J. Sysel, Hovorka – Hroch, Veselý (M. Kaňka), Hanibal, Koblasa – Folprecht (L. Sysel), Hocek (Zd. Pessr).

Nespeky: Králíček – Párys, Myslivec, Pavlík, V. Kulhavý – Bialonczyk, Hořický, Nachtman (Pavelka), Sysel (Kučera) – Kupša, Dixa.

Autor: Pavel Šimáček

Převzato z Benešovského deníku