Poříčí nad Sázavou – Nespeky

Derby nemělo vítěze
Poříčí nad Sázavou – Místní derby zakončilo podzimní část  fotbalové I. B třídy, skupiny D, ve kterém lídr tabulky Poříčí nad Sázavou přivítal osmé Nespeky. V posledních třech zápasech rivalů kralovaly Nespeky, což chtěli domácí změnit. To se jim ale povedlo jen napůl.

POŘÍČÍ NAD SÁZAVOU – NESPEKY  3:3

Šest branek a stejný počet žlutých karet viděla stovka diváků, která se přišla podívat na tradiční derby mužstev dělících od sebe jen několik kilometrů. Dramatické utkání nakonec skončilo smírně a hostující Nespeky potvrdily, že se jim na svého rivala v poslední době daří.

V první půli hosté diktovali tempo hry a po zásluze šli do vedení T. Rosenvaldem, který se po rohu nejlépe zorientoval a dotlačil míč do sítě. Hosté mohli vést větším rozdílem, ale Marušák ve výhodné pozici přeloboval nejen vyběhnuvšího gólmana Kumštu, ale i branku. Poříčský brankář navíc zázračně vytáhl parádní střelu Kulhavého.
Po změně stran se domácí nastěhovali před nespeckou branku. Nejprve Kučera vyhlavičkoval míč z opuštěné brány po střelee J. Stibůrka a po čtyřech rozích, z nichž jeden orazítkoval břevno se Havlíček parádně trefil z trestného kopu a vyrovnal. Poříčí pak během několika minut dvěma brankami Pavlečka otočila vývoj utkání. Při třetí brance hosté reklamovali šlapák střelce, ale rozhodčí gól uznal. Utkání se přiostřilo a začalo se žlutit. Domácí mohli přidat čtvrtou branku, jenže mladý Vlček nezvládl tíhu okamžiku. Nespeky nerezignovaly a zatlačily soupeře k vlastnímu čtverci.  V 79. minutě Dixa nejprve snížil a v nastavení Kulhavý dalekonosnou tečovanou střelou hlavou J. Stibůrka vyrovnal na konečných 3:3.

„Bojovné utkání, pro diváky i dost atraktivní, padlo šest gólů. V prvním poločase byly Nespeky lepší, nás podržel brankář Kumšta. Do druhé půle jsme vstoupili daleko aktivněji, brzy jsme výsledek obrátili až na dvoubrankový rozdíl. Myslím, že jsme měli zápas dotáhnout do vítězného konce. Zlomovým okamžikem asi byl únik mladého Vlčka, kdy šel sám na bránu, ale nedal. Soupeř se pak uchýlil k nakopávání míčů do našeho vápna a po dvou tečovaných střelách vyrovnal. Podle průběhu asi zasloužená remíza,“ řekl asistent trenéra Poříčí Pavel Šimáček.
„Prohospodařili jsme první poločas, kdy jsme byli lepším týmem. Hra špatná nebyla, dát o dvě branky víc, zřejmě bychom vyhráli.  Na začátku druhé půle jsme se nemohli dostat do hry a všechno vyústilo v branku v naší síti. Domácí se tím dostali do tlaku a přidali další gól. Přesto jsme začali zase hrát, ale přibrzdila nás sporná třetí branka. Kluci v sobě našli další sílu, zvedli jsme se a zaslouženě jsme vyrovnali. Hrát o několik minut déle, snad bychom brali i tři body,“ zhodnotil utkání kouč Nespek Petr Vorlíček.

Branky: 55. a 62. Pavlečko, 50. Havlíček – 30. T. Rosenvald, 79. Dixa, 90.+1. K. Kulhavý. Rozhodčí: Garaja – Kaucký, Velebil. ŽK: Braný, Kyselka, Šimáček, Breburda – T. Rosenvald, Dixa. Diváci: 100. Poločas: 0:1. Poříčí: Kumšta – J. Stibůrek, Kyselka, Křivohlavý, Vojta – Braný, Havlíček, Breburda, Pavlečko – Vlček (74. M. Stibůrek), Šimáček.Nespeky: Králíček – Párys, Kučera, Pavlík, Čáp – Marušák, K. Kulhavý, Burian, Dixa –  T. Rosenvald, Mastný (75. Sysel)