Nespeky – Kondrac

Kondrac vybrala Nespeky
Nespeky – V okresním derby fotbalové I. B třídy přenechaly Nespeky překvapivě všechny body Kondraci.Nespeky – V okresním derby fotbalové I. B třídy přenechaly Nespeky překvapivě všechny body Kondraci.

NESPEKY – KONDRAC 0:2

V okresním derby podali hosté velmi dobrý výkon a zaslouženě si odvezli z Nespek všechny body. Domácí sice začali mírnou převahou, ale šance Marušáka a Sysla zůstaly nevyužity. Na druhé straně nastřelil z protiútoku Pavlíček břevno a Kašpar z dorážky nepochopitelně netrefil prázdnou branku. Kondračtí postupně vyrovnali hru, ale dvě velké šance Pavelka neproměnil, když poprvé přestřelil branku a podruhé trefil břevno. Rozhodující okamžik zápasu přišel v 38. minutě. Domácí Mastný po sóle nastřelil brankáře Císaře, aby z protiútoku dostal Pavelka po přihrávce Pavlíčka hosty do vedení.

Ve druhém poločase měli domácí územní převahu, ale bez střeleckého zakončení. Jen v 63. minutě hlavičkoval Nachtman po centru Dixy do břevna. Hosté poté předvedli nejkrásnější akci zápasu, když Pavlíček unikl po levé straně, naservíroval míč před prázdnou branku Petrů, a ten uzavřel skóre na 0:2.

Trenér Nespek Petr Vorlíček měl po zápase jasno. „Bylo to utkání o prvním gólu, kdo ho dá, ten vyhraje. O všem rozhodla 38. minuta. My jsme šanci Mastným, který šel od poloviny hřiště na brankáře, neproměnili a po gólmanově výkopu a úniku jsme dostali gól. Jinak to bylo vyrovnané utkání, ve kterém jsme sice měli více šancí v první půli, ale branku jsme nedali. Po přestávce jsme se tlačili za vyrovnáním a dostali druhý gól.“

Trenér Kondrace Jiří Janouš mladší k derby vyjádřil. „Předvedli jsme nejlepší podzimní výkon a poprvé za deset let v I.B třídě jsme v Nespekách vyhráli. Vítězství považuji za zasloužené, protože výsledek odpovídá dění na hřišti. V defenzivě jsme si počínali velmi dobře a když už jsme zaváhali, podržel nás Císař. Velmi si cením výsledku i výkonu, protože nám chyběli zranění Linhart, Vítovský, Nedvěd a nemocný Kučera, přesto naše hra měla velmi slušné parametry. Hráče do jednoho musím pochválit a doufám, že do Skalice pojedeme nažhaveni a přivezeme nějaké body. Pokud by se nám to podařilo, mohli bychom podzim po katastrofálním výsledkovém vstupu hodnotit jako ucházející.“

Branky: Pavelka, Petrů. Rozhodčí: Kaucký. ŽK: 3:1. Diváci: 40. Poločas: 0:1.

Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman, Pavlík, Myslivec (87. Kučera) – Marušák (60. Matyášek), K. Kulhavý, Burian, Sysel (81. Čáp) – Dixa, Mastný.

Kondrac: Císař – Pohorský, Mleziva, M. Kubín, T. Kubín – Sedláček (88. Vacek), Petrů, Pavelka, Houdek – Pavlíček, Kašpar (74. Karmazín).

PAVEL DRNEC

Autor: Pavel Šimáček