Nespeky – Zdislavice

Zdislavický tajfun smetl ze hřiště Nespeky
Nespeky – Ve fotbalové I. B třídě, skupině D se odehrálo okresní derby, ve kterém Nespeky doma zkolabovaly a Zdislavice si je vychutnaly sedmi góly.

NESPEKY –  ZDISLAVICE  1:7

V první půlhodině zápasu nic nenasvědčovalo debaklu Nespek. Domácí měli převahu, tři vyložené šance, ale dvakrát Dixa a jednou Mastný je neproměnili. A tak ve 36. minutě vypálili hosté poprvé na branku a hned se Vobeckým radovali z branky. Vzápětí se trefil Müller a bylo to 0:2. Domácí mohli v závěru poločasu  zkorigovat, ale Dixu a Buriana vychytal Klenot.

Další tři údery si Zdislavice připravily mezi 52. a 57. minutě Filipem, Kašparem a Kubálkem a Nespeky se rozsypaly. Hosté následně vedení kontrolovali přesto dovolili Dixovi přehodit Klenota –  1:5. Následně Dixovu střelu vykopl Klenot nohou a Kučerova hlavička šla po rohu vedle. Závěr domácí vypustili a hosté ještě dvakrát udeřili útočnými hroty Kašparem a  Filipem.

„Začátek zápasu nám vyšel, ale šance jsme bohužel neproměnili a hosté v závěru poločasu během dvou minut dali dva góly. Po dalších dvou brankách Zdislavic v úvodu druhé půle se naše hra totálně rozpadla a bylo hotovo,“  smutnil po zpackaném derby pokladník a hospodář Nespek Pavel Drnec.

To asistent trenéra Heřmánka a střelec dvou branek Zdislavic Roman Filip hodnotil zápas daleko radostněji. „Utkání mělo dva rozdílné poločasy. V prvním byli domácí lepší a my jsme měli štěstí, že byli v koncovce jalový. Před půlí jsme podnikli tři akce a ze dvou jsme dali góly. Na začátku druhé půle měli sice domácí snahu, ale my jsme dali další tři góly a zbytek zápasu jsme si již pohlídali.“

Branky: Dixa –  Filip 2, Kašpar 2, Müller, Kubálek, Vobecký. Rozhodčí: Januš. ŽK: 3:1 Diváci:70. Poločas: 0:2. 

Nespeky: Králíček –  Párys, Nachtman, Pavlík, Myslivec (67. Sysel) – Marušák, K. Kulhavý, Burian, Masný – Dixa, Pavelka (46. Kučera). 

Zdislavice: Klenot – Páv, Bouček, Lapáček, Gregor – Vobecký, Kubálek, Müller, Pecháček (75. Jankovský) – Filip, Kašpar.

Převzato z Benešovského deníku