Nespeky – Struhařov

V derby braly body Nespeky
Nespeky – Ve fotbalové I. B třídě, skupině D, si Nespeky těsně poradily s nováčkem ze Struhařova.

NESPEKY –  STRUHAŘOV   2:1

 

Hosté začali derby nadšeně a  ve 4. minutě vyslali na branku Nespek Dudík a D. Sysel dvě nepříjemné střely, se kterými si Králíček poradil. První  hrozbu pro struhařovskou svatyni vyslal Burian, ale P. Pessr byl na místě. V 18. minutě se ideálně uvolnil Marušák, trefil břevno a dobíhající Pavelka měl již snadnou práci – 1:0.  Domácí získali převahu, ale Burianovy střely P. Pessr vyrazil, K. Kulhavý z dobré pozice netrefil branku. Ve 39. minutě se radovaly Nespeky podruhé, když K. Kulhavého nabídku přetavil v gól Myslivec.

Ve druhém poločase pokračovali domácí v tlaku a Pavlík po rohu trefil hlavou břevno struhařovské branky. V 66. minutě ale nespecký stoper Nachtman při odkopu trefil Hanibala, jenž si poradil i s vyběhnuvším Králíčkem a snížil na 2:1. Domácí se začali strachovat o výhru a hosté jim několikrát zatopili v obraně. V 75. minutě měl na noze třetí gól Burian, ale na poslední chvíli srazil míč obránce na roh. V závěru již domácí zaslouženou výhru uhájili.

„Vyhráli jsme zaslouženě. Vypracovali jsme si řadu šancí, ale soupeře držel ve hře výborný brankář Pessr,“ zhodnotil zápas trenér Nespek Petr Vorlíček.

„V průměrném utkání byli domácí fotbalovější a z množství chyb, které obě mužstva vyprodukovala, dvě z nich potrestali gólem, zatímco my jen jednou. Nespeky vyhrály zaslouženě,“ řekl po derby struhařovský Vladimír Pohůnek.

Branky: 18. Pavelka, 39. Myslivec –  66. Hanibal. Rozhodčí: Kosina. Bez karet. Diváci: 80. Poločas: 2:0.

Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman, Pavlík, Myslivec – Marušák, K. Kulhavý, Burian, Kučera (80. V. Kulhavý) – Dixa, Pavelka (89. Tyrner).

Struhařov: P. Pessr – J. Sysel, Z. Pessr, Dudík, Hovorka – Hanibal, O. Veselý, Lacina (78. Koblasa), Kremina (62. Straka), Kocábek (55. L. Sysel) –  D. Sysel.

PAVEL DRNEC