Chotýšany – Nespeky

Chotýšanští překvapivě převálcovali Nespeky

Chotýšany – V okresním derby fotbalové I. B třídy, skupiny D, si Chotýšany vyskočily na favorita z Nespek a čtyřikrát rozvlnily jeho síť a začínají se stávat černým koněm soutěže.

CHOTÝŠANY – NESPEKY    4:1

 

Zápas v hezkém počasí začal vzájemným oťukáváním bez velkého vzruchu před oběma brankami. V 11. minutě se dostali do první šance hosté, když po kombinaci Pavlíka s Myslivcem si prvně jmenovaný naběhl před branku, ale jeho hlavička mířila nad branku Keseliho. V 19. minutě po rohu Průchy hlavičkoval Povolný, Králíček míč vyrazil před Khandla, který mířil vedle. Ve 33. minutě střílel ze střední vzdálenosti K. Kulhavý do Keseliho a dorážka Kučery mířila vedle. Z protiakce přihrával Beránek na Červeňáka, který střílel nad Králíčkovu branku. Až ve 43. minutě poprvé brankově udeřilo, když po centru Povolného hlavou skóroval zcela osamocený Pazdera – 1:0.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, kdy ve 49. minutě přihrál Žovinec na Červeňáka, který pelášil sám na Králíčka a krásným lobem zvýšil na 2:0. O chvíli později střílel Pavlík, ale Keseli jeho střelu vytěsnil na roh. V 63. minutě vystřelil Pavlík, jeho střelu Keseli vyrazil, míč skončil na Povolného ruce a kopala se penalta, kterou Dixa bez problémů proměnil – 2:1. A pak chtěli vzít utkání do svých rukou rozhodčí, ale to se jim moc nepovedlo. Jejich snažení odnesl akorát vedoucí domácího mužstva vykázáním mimo lavičku. Ale domácí hráči na hřišti dominovali. V 80. minutě po centru Červeňáka zvýšil hlavou Žovinec na 3:1, a tím zlomil odpor 14 hostujících hráčů, včetně rozhodčích. V poslední minutě ještě pronikl do vápna Červeňák, pohrál si s obranou hostí i se zraněným Králíčkem a přihrál před prázdnou branku na Lukáče, který pečetil vítězství Chotýšan 4:1.

Kouč Chotýšan Pavel Stojan smekl klobouk před svými hráči. „Hráli jsme velice dobře vzadu, zodpovědně, nedělali jsme chyby a trestali hosty po rychlých akcích. Dali jsme čtyři krásné góly po  dlouhých sprintech, centrech a zakončeních v běhu. Hosté sice dobře kombinovali, ale jen po naše vápno, jinak byli jaloví. Kluci zasluhují velkou pochvalu, za bojovnost a větší chuť po vítězství.“

Kormidelník Nespek Petr Vorlíček byl po derby smutný. „Chotýšany vyhrály zaslouženě a spravedlivě, protože měly větší vůli po vítězství. My jsme předvedli špatný výkon.“

Branky: Pazdera, Červeňák, Žovinec, Lukáč – Dixa (z PK). Rozhodčí: Hamřík. ŽK: 5:1. Diváci: 120. Poločas: 1:0.

Chotýšany: Keseli – Zeman, Doležal, Khandl, Povolný – Pazdera, Žovinec (Lukáč), Průcha, Říha (Hanibal) – Beránek (Žarnecki), Červeňák.

Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman, Pavlík, Myslivec – Marušák (46. Šmíd), K. Kulhavý, Burian, Kučera – Dixa, Pavelka.

Převzato z Benešovského deníku