Chotýšany – Nespeky

Chotýšany přejely nespeckou lokálku
V 19. kole fotbalové I. B třídy se odehrálo okresní derby, ve kterém druhé Nespeky inkasovaly tvrdý direkt v Chotýšanech.

CHOTÝŠANY – NESPEKY                 4:0

 

Okresní derby začalo vzájemným oťukáváním, iniciativu poté přebrali na své kopačky domácí,byli důraznější v napadání, osobních soubojích a zaslouženě se dostali do vedení v 11. minutě. Khandl nezištně rozehrál trestný kop  na Průchu, který přihrál před branku na Hanibala, jenž míč dorazil za bezmocného Králíčka. Domácí po převaze udeřili podruhé ve 23. minutě.   Červeňák prostrčil na vápně míč Průchovi, který našel Hanuše, který se nemýlil. Do konce poločasu již domácí z tlaku neskórovali.

Po přestávce se pokračovalo ve stejném duchu. Domácí kontrolovali hru a hosté se marně snažili ohrozit Keseliho branku. V 59. min se brankově prosadil domácí Červeňák a definitivně zlomil odpor Nespek, které si v průběhu zápasu nevypracovaly jedinou brankovou příležitost.
V závěru se utkání jen dohrávalo, příležitosti Hanuše, Červeňáka a Hanibala skončili buď na výborném Králíčkovi nebo vedle jeho branky. Až v poslední minutě přidal pojistku na vítězství Hanuš, když si po přihrávce Červeňáka vychutnal i Králíčka a do prázdné branky pečetil důležité vítězství Chotýšan.
Branky: Hanuš 2, Hanibal, Červeňák. Rozhodčí: M. Macháček. ŽK: 1:0. Diváci: 80. Poločas: 2:0.
Chotýšany: Keseli – Lukáč, Hampešt, Khandl, Povolný, Hanibal (65. Říha), Kamarýt, Průcha (73. T. Kratochvíl), Šindelář, Hanuš, Červeňák.
Nespeky: Králíček – Párys, Matyášek, Fleischhans, Pavlík, Burián, Kulhavý (85. Tyrner), Kadeřábek (66. Sysel), Doubek, Kalenda, Kadlec.

Ivan Suchomel, Chotýšany (Chotýšany – Nespeky 4:0): „Věděli jsme, že mají Nespeky zraněné a potrestané hráče. Nicméně mají zkušené mužstvo, které dělá výsledky, i když se mu nedaří. Odehráli jsme asi nejlepší utkání na jaře, bojovali, podstupovali osobní souboje, slušně napadali a po dlouhé době jsme dodrželi, co jsme si řekli. Vzhledem k terénu se nehrál kvalitní zápas, ale to bylo pro obě mužstva stejné. Dokázali jsme se s tímto handicapem jednoznačně lépe vyrovnat než soupeř. Cením si toho, že jsme Nespeky nepustili do jediné šance, měly jen jednu střelu na bránu. V obranně mi velmi pomohlo, že se do sestavy vrátil Jirka Hampešt, ale i ostatní odehráli zápas velmi slušně. Je pro mě ale zarážející a do očí bijící, že jsme doma schopni odehrát zápasy velmi dobře, když jsme pod tlakem a venku, kde nemusíme, ale můžeme, tak hrajeme strašně.“

Petr Novotný, Nespeky: „Do Chotýšan jsme odjížděli bez vyloučených hráčů z minulého kola, ke kterým přibyli na marodku Myslivec a Kamil Kulhavý, a tak jsem si musel pomoct šesti hráči z béčka .Věděl jsem, že to budeme mít těžké uhrát slušný výsledek. Chtěl jsem, abychom se snažili držet balon a kombinační hrou dostávat  hrotové útočníky do šancí. Po dvou minutách jsem věděl, že na hrbolatém tragickém hřišti kombinovat nejde. Fotbal se v podstatě nehrál pouze nakopávaná na úrovni třetí třídy. Domácí vyhráli zaslouženě, ale branky, které jsme dostali, tak až ta v devadesáté minutě byla v pořádku. Předchozí tři padly z ofsajdu. Kluky chválím za to, že byli v klidu a zvládli zápas s nadhledem. Doufám, že na příští utkání se dají zdravotně dohromady někteří  marodi, kteří mi momentálně hodně chybí.“

Převzato z Benešovského deníku