Teplýšovice – Nespeky

V Teplýšovicích plály vášně

Ve fotbalové I. B třídy odehrálo derby mezi čtvrtými Teplýšovice a druhými Nespeky, které nakonec rozhodla penalta hostů v nastavení, která vyvolala velké vášně.

TEPLÝŠOVICE – NESPEKY     0:1

Do derby vlétli hosté lépe, ale Kadlec z dobrých pozic pálil vedle, rány T. Rosenvalda a Páryse vyrazil Kondrát a K. Kulhavý z trestného kopu těsně minul brankové tyče. Po dvaceti minutách se hra vyrovnala a domácí také zahrozili, ale Ottlův trestný kop vyrazil Králíček ze šibenice, Podhorský a Kukač ze šestnáctky pálili těsně vedle. Na druhé straně vystrašil Kondráda T. Rosenvald z trestného kopu pod břevno.

Po přestávce byli nebezpečnější hosté, hlavně po standardních situacích, ale Matyášek po rohu hlavičkoval vedle, Kadlecovu krásnou ránu vyrazil Kondrát na roh, Kalenda z přímého kopu z 16 metrů zamířil vedle a Pavlík po trestném kopu K. Kulhavého do malého vápna zamířil nad.

A tak zápas rozhodlo nastavení, kdy k překvapení a nelibosti většiny přítomných odpískal rozhodčí R. Jarolímek penaltu  proti domácím, kterou Doubek proměnil.

Branka: 90 (+ 5) Doubek (z PK). Rozhodčí: R. Jarolímek.  ŽK: 3:2. Diváci: 100. Poločas: 0:0. 

Teplýšovice: Kondrát – Drahota, Chomát, Veselý, Nerad – Podhorský, Kukač, Ottl, Kačírek (85. Heřmánek) – Mládek (69. J. Dřízal), Král.

Nespeky: Králíček – Párys, Pavlík, Burian, Myslivec – Sisel (30.  Matyášek), Kalenda (85. V. Kulhavý), K. Kulhavý, T. Rosenvald – Kadlec, Doubek.

Petr Chomát, Teplýšovice (Teplýšovice – Nespeky 0:1): „Byl to jednoznačný zápas pro Nespeky, jejichž veliký tlak vyústil v 93. minutě penaltou, která byla také jednoznačná. Nespeky vyhrály zaslouženě, protože byly o osmdesát až devadesát procent lepší než Teplýšovice.“

Petr Novotný, Nespeky: „Do utkání jsme vstoupili velice dobře a dvacet minut jsme domácí výrazně přehrávali, ale bohužel nás brankář nás v několika šancích vychytal. Poté se hra vyrovnala. Ve druhém poločase jsme byli blíže k vítězství, když jsme po třech standardních situací nedali Matyáškem, Pavlíkem a Burianem branku. Domácí spoléhali na nakopávané míče za naší obranu, ale my jsme byli po většinu utkání pozorní. Utkání nakonec rozhodla penalta v poslední minutě nastaveného času. Ze střídačky jsem na šedesát metrů těžko mohl posoudit co se ve vápně přihodilo a sám jsem byl překvapený, že budeme zahrávat pokutový kop. Po utkání mi náš hráč potvrdil, že byl po rozehrání standardní situace sražen domácím hráčem v pokutovém území. Chápu zklamání domácích hráčů a trenéra. Já jsem to samé prožíval shodou okolností před   rokem v Teplýšovicích, kdy jsme měli strašně blízko v devadesáté minutě k vítěství a o půl minuty později jsme taktéž prohráli z penalty. Když pominu rozhodující minutu, tak si myslím, že za předvedenou hru a několik vyložených šancí jsme si tři body zasloužili. Je škoda, že jsme nerozhodli utkání daleko dřív, určitě by jsme se vyhnuli vulgarit, které  následovaly.“

Autor: Pavel Šimáček