Sázava – Nespeky

Nespeky utrpěly debakl

Sázava – Šlágr dvanáctého kola fotbalové I. B třídy byl souboj třetí Sázavy s druhými Nespeky. Zápas se nakonec stal překvapivě jasnou záležitostí bojovnějších domácích.

Sázava – Nespeky 3:0

V úvodu byli ještě nebezpečnější hosté, když Doubek zakončil sólo zleva vedle branky a po dvou závarech nemířili přesně Kalenda ani Maršoun.

Důležitý okamžik utkání přišel ve 20. minutě, když po dlouhém pasu z obrany unikl domácí Svoboda a prostřelil Králíčka. Sázavské branka povzbudila a o chvíli později musel vytáhnout Králíček bravurní zákrok proti hlavičce po rohu.

Hosté se proti bojovnějším domácím nemohli již prosadit. Přesto je mohl dostat do hry v úvodu druhé půle Nachtman, ale z trestného kopu trefil jen břevno. Následně netrefili sázavskou branku z hranice šestnáctky Doubek a K. Kulhavý.

V 63. minutě přišel druhý úder Sázavy. Střelu Knotka neudržel Králíček a Svoboda se z dorážky nemýlil. Od té doby bylo na hřišti jen jedno mužstvo – domácí. Hlavně kanonýr Švec provětrával obranu Nespek a dostal se do tří šancí. Nejprve se zastřeloval, podruhé byl na místě Králíček, který však již v 88. minutě po úniku sázavského útočníka kapituloval.

Trenér Nespek Petr Novotný špatně porážku snášel. „Chtěli jsme navázat na výkony z předchozích zápasů, což se v Sázavě nepovedlo. Měli jsme sice náznaky šancí a z letargie nás mohl dostat Nachtman, ale z trestného kopu bohužel trefil břevno. Naše hra byla jalová a byli jsme horším mužstvem. Zaostávali jsme za domácími v bojovnosti, nasazení a nedali jsem do hry srdíčko jako sázavští hráči. Domácí vyhráli zaslouženě, my jsme tahali za kratší konec,“ smutnil kouč, ale již myslí na poslední podzimní zápas: „Měli jsme špatný den, ale věřím, že se vše v dobré obrátí v derby doma s Poříčím nad Sázavou.“

Branky: 20. a 63. Svoboda, 88. Švec. Rozhodčí: Dvořák. ŽK: 3:3. Diváci: 150. Poločas: 1:0.

Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman, Pavlík, Myslivec – Sisel, Burian, K. Kulhavý, Kalenda (75. Kumpošt) – Maršoun (44. Čáp), Doubek.

Převzato z Benešovského deníku