Bílé Podolí – Nespeky

Nespecký Jarda Myslivec dostál svému jménu

Bílé Podolí – Druhý celek fotbalové I. B třídy Sokol Nespeky prodal svoji dobrou formu i v Bílém Podolí. Domácí sice vedli, ale po přestávce přišly tři hostující údery, nejhezčí od Myslivce.

Bílé Podolí – Nespeky 1:3

 

Zpočátku byli ve vyrovnané partii nebezpečnější domácí, když Šálený z dobré pozice netrefil branku a ani dva závary gólem neskončily. Hosté se začali probouzet po půlhodině hry a do 42. minuty si vypracovali tři velké šance, ale dvakrát Doubek ani Sisel po sóle síť nerozvlnili. A tak přišlo ke slovu nedáš – dostaneš a domácí Antoš po brejku a centru z pravé strany otevřel skóre.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté a rychle stav otočili. Nejprve líznul Sisel míč po trestném kopu Nachtmana a následně Myslivec nádhernou ranou z 25 metrů z voleje přes celou branku dal na 1:2.

Domácí se oklepali a snažili se vyrovnat, ale Zelený po rohu hlavičkoval nad. Na druhé straně Maršoun z velkého vápna přehodil gólmana i branku. V 84. minutě bylo Podolí blízko srovnání, které jim po závaru zhatil Myslivec stojící na brankové čáře.

V závěru domácí hru ještě více otevřeli, čehož hosté využili. Maršoun vyvezl míč, přihrál Kalendovi, který posunul míč Doubkovi a ten do prázdné branky upravil na konečných 1:3.

Trenér Nespek Petr Novotný měl po zápase radost. „Chtěli jsme vítěznou sérii prodloužit v Podolí, což jsme splnili, i když to nebylo jednoduché. V prvním poločas nebyl náš výkon špatný, měli jsme více ze hry, i tři gólové šance, kterým ale chybělo lepší zakončení. A tak nás domácí těsně před přestávkou potrestali z brejkové akce. O poločasové přestávce jsem v kabině na kluky apeloval, aby zvýšili po přestávce větší úsilí, protože soupeř byl k poražení. Vzali si to k srdci, druhý poločas jsme zvládli dobře a zasloužili jsme si vyhrát,“ a poznamenal: „Jsem rád, že máme v tabulce i v tabulce pravdy tři plusové body. Věřím, že se nám v posledních dvou zápasech v Sázavě a doma s Poříčím ještě něco vyválčíme.“

Branky: 44. Antoš – 52. Sisel, 61. Myslivec, 88. Doubek. Rozhodčí: Zdeněk. ŽK: 1:1. Diváci: 50. Poločas: 1:0.

Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman, Pavlík, Čáp (73. Matyášek) – Sisel, Burian, Myslivec, Kalenda – Maršoun (89. Kumpošt), Doubek.

Převzato z Benešovského deníku