Nespeky – Tupadly

Nespeky potvrdily roli favorita

Nespeky – Druhý celek fotbalové I. B třídy Sokol Nespeky měl mít v sobotním odpoledni snadný úkol, porazit poslední Start Tupadly, a to se mu také povedlo, když mohl zvítězit vyšším rozdílem.

Nespeky – Tupadly 5:1

Hosté začali v Nespekách nebojácně a již v 7. minutě je srazila technická střela domácího Kadlece, která skončila v síti. Domácí získali postupně územní převahu a ve 20. minutě zvýšil hlavou Sisel na 2:0. O chvíli později z vyložené šance přestřelil Doubek branku. Vzápětí se po chybné rozehrávce krajního obránce hostí dostal k míči Kadlec a nedal hostujícímu brankáři šanci – 3:0.

Do poločasu se ještě ideálně uvolnil Kamil Kulhavý a zacílil počtvrté do sítě Tupadel. V závěru ještě domácí Kadlec promarnil dvě vyložené šance.
Ve druhém poločase domácí vědomi si vysokého náskoku polevili, přesto měli šance. Jenže střely Kalendy a Myslivce vykopli obránci z brankové čáry a Doubkovu ránu vyrazil brankář hostů se štěstím na roh.

A tak přišli ke slovu i hosté, když první vážnější střelu Semeráda vyrazil Králíček na roh. V 68. minutě se Tupadly dočkaly, když Kročák „angličanem“ snížil na 4:1. Domácí si do konce zápasu vytvořili několik vyložených šancí, ale proměnili jen jednu, když Doubek po chybném rozehrání brankáře pečetil na konečných 5:1.

Trenér Nespek Petr Novotný měl po zápase radost. „Chtěli jsme doma s Tupadly navázat na dobrý výkon z Votic, což se podařilo. V prvním poločase jsme na hřišti jasně dominovali, byli jsme aktivní a dali čtyři branky, i když jich mohlo být víc. Ve druhém poločase přišlo uspokojení, přestalo se běhat, pohyb již nebyl kvalitní a utkání se již dohrávalo. Je to škoda, protože soupeř mohl dostat daleko víc gólů. Přesto jsme splnili povinnost favorita a teď se budeme již připravovat na dva zápasy venku.“

Branky: Kadlec 2, Sisel, Doubek, K. Kulhavý – Kročák. Rozhodčí: Kvasnička. ŽK: 0:1. Diváci: 50. Poločas: 4:0.

Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman, Burian, Pavlík – Sisel (84. Kadeřábek), K. Kulhavý, Maršoun (60. Myslivec), Kalenda – Kadlec, Doubek.

Převzato z Benešovského deníku