Votice B – Nespeky

 

 

 

Doubek se stal hrdinou Nespek

Votice – Ve fotbalové I. B třídě se v okresní derby střetly týmy z popředí tabulky – votické béčko a Nespeky a hosté si překvapivě díky trefě Matěje Doubka odvezli domů tři body.

Votice B – Nespeky 0:1

 

Nespeky přijely do Votic s obranou, ale účinnou taktikou. Navíc spoléhaly na rychlé a nebezpečné protiútoky.

Do první šance se dostal domácí Haas po centru Pohana, ale hlavičku pod břevno vyrazil Králíček na roh. Ten si poradil i s pěknou střelou Hájka k tyči. Na druhé straně přestřelil Kadlec po trestném kopu branku Votic a Nachtmanovu tečovanou střelu Soukup lapil.

Po změně stran se hrálo podle stejných not, domácí měli územní převahu, ale Töre po rohu hlavičkoval vedle a Slabého v ložence vychytal Králíček. Hosté byli nebezpeční z brejků, první zpacifikoval na poslední chvíli Šlejmar, následně se zapotil Soukup při průnicích Doubka.

Rozhodnutí přinesla 67. minuta. Domácí Hájek trefil z trestného kopu břevno a z následného brejku na druhé straně skóroval rychlonohý Doubek do protipohybu Soukupa. V závěru mohl Doubek zvýšit, ale votický gólman byl proti.

Kormidelník votického béčka Ivan Pihávek popsal rozhodující okamžik zápasu. „Hostující rychlý Doubek přesprintoval Jardu Kuneše a sólo proměnil,“ a dodal k utkání: „Sice jsme soupeře přehrávali, kombinovali, vypracovali si několik šancí, ale gól jsme nedali ani do prázdné branky. Soupeř, který má zkušené, kvalitní hráče, hrál zezadu, měl tři nebezpečné brejky a jednou nás potrestal, byl asi o ten gól lepší. Klukům nemám co vytknout, snažili se, bojovali a na I. B třídu se hrál výborný fotbal.“

Trenér Nespek Petr Novotný měl po derby radost. „Na utkání jsem se dobře připravil a měl jsem velmi dobré informace, které jsem použil a kluci je beze zbytku na hřišti vyplnili. Věděl jsem, že Votice mají kvalitní mančaft s velkou silou v útoku, slušnou zálohu a horší obranu a na tom jsem postavil taktiku. Hráli jsme v bloku a soustředili se na brejkové situace, po jedné se nám podařilo vstřelit branku a vedení uhájili,“ a chválil: „Za výhru ve Voticích jsem rád. Mužstvo chválím za velice kompaktní, vyspělý výkon. Mužstvo táhne za jeden provaz a teď se budeme prát o čelo tabulky s Poříčím.“

Branka: 67. Doubek. Rozhodčí: R. Jarolímek. ŽK: 4:1. Diváci: 50. Poločas: 0:0.

Votice B: Soukup – Doležal, Kuneš, Šorna, Šlejmar – Houška, Pohan, Hájek (80. Vinduška), Homolka (60. Slabý) – Töre (60. Jonszta), Haas.

Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman, Burian, Pavlík – Sisel (89. Myslivec), K. Kulhavý, Maršoun (55. T. Rosenvald), Kalenda – Kadlec, Doubek.