Nespeky – Poříčí nad Sázavou

Nespeky – Poříčí nad Sázavou 2:1

Okresní derby před početnou návštěvou začala obě mužstva opatrně. Domácí postupně získali převahu a ve 13. minutě vystřelil z pětadvaceti metrů nečekaně Kalenda na jehož střelu Kumšta nedosáhl – 1:0. Za tři minuty vypálil z trestného kopu Nachtman, Kumšta jeho střelu stačil vyrazit jen před sebe a T. Rosenvald z dorážky přidal druhou branku domácích.

Po změně stran se domácí zatáhli a Poříčí získalo územní převahu. V 55. minutě se ocitl v šanci M. Stibůrek, ale jeho přihrávka nenašla adresáta. Cíl si nenašla ani střela Boušky, s kterou si poradil Králíček. V 65. minutě nádherně vypálil Šimáček přes celou branku, míč se odrazil od tyče k M. Stibůrkovi, který snížil na 2:1. V 85. minutě byl domácí gólman Králíček již překonán po střele M. Stibůrka, ale na brankové čáře ho zastoupil už skoro jeho zeťák Burian a míč odkopl do bezpečí.

Trenér Nespek Petr Novotný byl po derby spokojený: „Utkání bylo vrcholem podzimu. Na I. B třídu velice kvalitní zápas, kterému by spíše slušela remíza. Jenže se hraje na branky a těch jsme dali o jednu více. V prvním poločase jsme hráli velice dobře, s nasazením. Ve druhém poločase už to takové nebylo, ač jsem hráče upozorňoval, že utkání zdaleka není rozhodnuté. Podzim se nám povedl a doufám, že na jaře na výkony navážeme.“

„Prospali jsme první poločas, když jsme soupeře nechali a zaslouženě vstřelil dvě branky. O přestávce v kabině byla bouřka. Kluci začali hrát, měli jsme více ze hry a podařilo se nám snížit. V závěru jsme Králíčka už překonali, jenže obránce míč vykopl z prázdné brány. Utkání se divákům muselo líbit. Domácí byli lepší v první půli, my ve druhé. Takový je fotbal,“ uvedl trenér Poříčí nad Sázavou Petr Čermák.

Branky: 13. Kalenda, 16. T. Rosenvald – 65. M. Stibůrek. Rozhodčí: Garaja – Kaucký, Velebil. ŽK: T. Rosenvald, Sisel (N). Diváci: 180. Poločas: 2:0.

Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman, Burian, Pavlík – Myslivec (70. Čáp), K. Kulhavý, T. Rosenvald, Sisel – Kalenda (88. Kumpošt), Doubek (85. Kadeřábek).

Poříčí nad Sázavou: Kumšta – Anděl (46. Braný), Vaník, Šrom, Breburda – M. Stibůrek, Bouška, M. Říha, Pavlečko (80. J. Stibůrek) – Šimáček, Kupša (75. R. Říha).