Zbraslavice – Nespeky

Inkasovali jsme z vymyšlené penalty, říká Novotný

Zbraslavice – Trenér Nespek Petr Novotný zajížděl se svými ovečkami na zápas fotbalové I. B třídy do Zbraslavic. Po nerozhodném poločase hosté ve druhé části třikrát inkasovali a prohráli rozdílem třídy.

Zbraslavice – Nespeky 4:1

Před utkáním si trenér Nespek Petr Novotný postěžoval na velkou marodku: „Je to tragédie, máme šest lidí na marodce. V týdnu jsme udělali Kamila Kulhavého z Pyšel a Pavla Sisla z Přestavlk.“

Úvod patřil domácím, kteří se ujali vedení Čálkem střelou z velkého čtverce. Na druhé straně se dostal do šance Maršoun, ale střelecky selhal. Stejně se vedlo Burianovi, kterému míč v dobré pozici na hranici penalty nadskočil. Vyrovnat se podařilo hostům až ve 38. minutě. Vyražený míč domácím gólmanem trefil z voleje ze šestnácti metrů T. Rosenvald.
Po změně stran se vyznamenal brankář Nespek Králíček, když vytáhl přímý volný kop Čálka na roh. Stejně dopadl další pokus agilního zbraslavského hráče. Z následného rohu vyhlavičkoval míč z prázdné brány Párys. Na druhé straně V. Kulhavý vyzkoušel střelou po zemi pozornost domácího gólmana. V 63. minutě vytáhl skvělý zákrok Králíček, který zmařil hlavičku Výborného. Na začátku závěrečné čtvrthodiny se dvakrát dostával za domácí obranu T. Rosenvald. Hosté reklamovali penalty, ale pokaždé rozhodčí zůstal němý. Na druhé straně se už penalta kopala a Čálek poslal domácí do vedení. Hosté se snahou vyrovnat hru otevřeli, ale dvakrát inkasovali.
„V první půli jsme byli lepším mužstvem, bohužel jsme inkasovali. Oba noví hráči jsou velkým přínosem. Hra s příchodem Kamila Kulhavého se hodně zkvalitnila. Po změně stran byla hra vyrovnaná. Měli jsme kopat dvě jasné penalty. To se nekonalo. Naopak z vymyšlené desítky jsme inkasovali,“ zlobil se kouč Nespek Petr Novotný a dodal, že se k rozhodčím vyjadřovat nebude. „Do Zbraslavic jezdím na fotbal a vím, jak tam utkání probíhají. Čekal jsem, že to nebude jednoduchý, což se potvrdilo.“

Branky: 15. a 76. (pen.) a 84. Čálek, 78. Dorážný – 38. T. Rosenvald. Rozhodčí: Suchý. ŽK: Rada – Pavlík, T. Rosenvald, Myslivec. Diváci: 30. Poločas: 1:1.
Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman, Pavlík, Myslivec – T. Rosenvald, Burian, K. Kulhavý, V. Kulhavý – Sisel, Maršoun.

Převzato z Benešovského deníku