Sedlec-Prčice – Nespeky

Derby ovládli Sedleckoprčičtí

Sedlec–Prčice – Ve fotbalové I. B třídě se v okresním derby utkaly dva celky, které soutěž rozjely na výbornou – třetí Sedlec–Prčice a první Nespeky. Hosté ale nepotvrdili postavení a domácí si s nimi v pohodě poradili.

Sedlec–Prčice – Nespeky 2:0

Od začátku derby byli Sedleckoprčičtí aktivnější a po několika slibných šancích skórovali ve 23. minutě, kdy z pravé stranyMára nahrál Růzhovi, který míč nekompromisně poslal k tyči. Do konce poločasu mohli domácí ještě několikrát skórovat, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. Hosté měli vyloženou šanci, kdy osamocený T. Rosenvalda z levé strany nevyzrál na domácího gólmana Ryšavého.

I ve druhé půli měli domácí zápas ve své moci a v 62. minutě se dočkali druhé branky, když po přihrávce Růzhy prostřelil M. Davídek gólmana Králíčka. Do konce zápasu se obraz hry nezměnil, hosté měli jen jednu příležitost, ale střela Sysla jen olízla sedleckoprčickou tyč. Proto si Sedleckoprčičtí zaslouženě připsali tři body.

Kormidelník Sedlce–Prčice Miroslav Rybka byl po zápase spokojený. „Fotbal na I. B třídu se hrál slušný a naše výhra byla zasloužená. Po celý zápas jsme měli převahu a Nespeky si vypracovaly jen jednu šanci a tu Ryšavý chytil. Již během prvního poločasu jsme mohli mít klid, ale podle mého jsme za stavu 1:0 dali regulérní gól, který ale pro ofsajd neplatil. To nás trochu zbrzdilo, protože za stavu 2:0 by byl zápas jednoduší. Druhý gól jsme tak přidali až po přestávce a poté zápas v pohodě kontrolovali.“

Kouč Nespek Petr Novotný takový průběh derby trochu očekával. „Věděli jsme že nás čeká těžký zápas. Navíc jsme měli před utkáním problémy se sestavou, protože máme několik hráčů na marodce a tři hráči nastoupili se zdravotními problémy, a dodal k průběhu derby: „Sedlec byl lepším mužstvem a zaslouženě vyhrál. Zápas pro nás nebyl jednoduchý, ale odehráli jsme to, na co momentálně s těmito hráči máme a klukům nemám co vyčíst. Mrzí mě to, protože si myslím, že v kompletním složení by jsme body přivezli, ale v tomto složení jsme na víc neměli.“

Branky: 23. Růzha, 62. M. Davídek. ŽK: 2:2. Diváci: 180. Poločas: 1:0.

Převzato z Benešovského deníku

Sedlec–Prčice: Ryšavý – Milan Nousek, Sedláček, T. Pištěk, Jelen – Marcel Nousek, L. Pištěk, M. Davídek, Mára – Růzha, Hedvik. Střídali: T. Davídek, P. Müller, D. Kotva.

Nespeky: Králíček – Párys, Nachtman, Pavlík, M. Rosenvald – Myslivec (85. Tylner), Burian, T. Rosenvald, Čáp (62. Kumpošt) – Doubek (40. Sysel), Kalenda.