Nespeky – Teplýšovice

Kukač s Mládkem poslali Teplýšovice do devíti

Ve fotbalové I. B třídě se utkaly zatím velmi dobře hrající okresní celky, domácí Nespeky přivítaly Teplýšovice. Hosté utkání nezvládli, když jejich dva hráči museli předčasně pod sprchy.

Nespeky – Teplýšovice 3:1

Domácí měli skvělý vstup do utkání. Než se hosté rozkoukali, prohrávali v páté minutě 2:0. Nejprve po hrubé chybě středu obrany hostů dostal domácí Doubek do vedení. Ten samý hráč o chvíli později se uvolnil a podél gólmana přidal druhou branku. Hosté měli dvě šance na srovnání ve 12. minutě, ale gólman Králíček byl proti. Ve 23. minutě vyrazil z brány tvrdou střelu nespecký Nachtman. Z trestného kopu zamířil teplýšovický Veselý do břevna. Svoji převahu hosté zužitkovali až ve 30. minutě, kdy se k odraženému míči dostal Podhorský a Králíčkovi nedal šanci – 2:1.

Po změně stran stojí za zmínku 67. minuta, kdy Kukač parádní trefou podruhé zacinkal na domácí břevno. Na druhé straně se v šanci ocitl T. Rosenvald, ale gólman Kohoutek jeho střelu v pádu nohou vyrazil. V 72. minutě spatřil druhou žlutou kartu Kukač a zamířil předčasně pod sprchy. V 75. minutě Nachtman z trestného kopu orazítkoval tyč a T. Rosenvald vrátil míč do sítě – 3:1. V 87. minutě po faulu na Králíčka následoval Mládek prvního hříšníka.

„Jsme na vítězné vlně a chtěli jsme jí prodloužit. Povedl se nám začátek utkání. Hosté pak měli více ze hry. Ve druhé části jsme chtěli výsledek ubránit a spoléhat na brejky, což se nám podařilo. S výsledkem a výkonem mužstva jsem spokojen, nikoliv však s vystoupením soupeře a jeho zákeřnou hrou, z které máme několik zraněných hráčů,“ uvedl kouč Nespek Petr Novotný.

„Prvních dvacet minut bylo katastrofálních. Poté se hra vyrovnala, nastřelili jsme dvakrát břevno a snížili. Jenže hráči neunesli tíhu derby a Kukač s Mládkem poslali mužstvo do devíti. Absolutně nedisciplinovaný přístup některých hráčů,“ hřímal trenér Teplýšovic Petr Chomát.

Branky: 2. a 5. Doubek, 75. T. Rosenvald – 30. Podhorský. Rozhodčí: Říha – Hlavnička, Dolenský. ŽK: Párys/Kukač, Drahota, Dřízal, Veselý. ČK: 72. Kukač, 87. Mládek (oba T). Diváci: 100. Poločas: 2:1.
Nespeky: Králíček – Párys, M. Rosenvald, Nachtman, Pavlík – Burián, Truhelka (46. Čáp), T. Rosenvald, Doubek – Myslivec, Maršoun.
Teplýšovice: Kohoutek – Drahota, Veselý, Chomát (60. Mládek), Nerad – Dřízal, Kukač, Kačírek (57. Vosička), Podhorský – Král, Tůma (47. Mládek).

Převzato z Benešovského deníku