Chocerady – Nespeky

Derby přineslo asi spravedlivou remízu

Chocerady – Třetí kolo fotbalové I. B třídy přineslo okresní derby mezi Chocerady a Nespeky a nakonec skončilo bez vítěze.

Chocerady – Nespeky 1:1 

První okresní derby na choceradské půdě začali lépe hosté, když Tomáš Rosenvald nikým neatakován si připravil míč pro střelu a protáhl Holuba. O deset minut později Truhelka napálil odražený míč těsně vedle. Po čtvrt hodině hry se prvně osmělili domácí a hned z toho bylo vedení. Kůdela vhodil aut, Říčař prodloužil a veterán Kuželka se až divil, kolik má prostoru pro zakončení – 1:0.

Hra plná soubojů a přerušení se odehrávala převážně mezi vápny, oba soupeři zahrávali několik standardních situací, jednu z nich zblokoval rukou ve zdi Mařinec a rozhodčí odpískal penaltu pro hosty. Milan Rosenvald ji se štěstím proměnil a šlo se do kabin za remízového stavu.

Po přestávce se domácí častěji pouštěli do ohrožení Králíčka, Kůdelova střela byla zblokována těsně nad, křižná střela Mastného šla vedle tyčky. Na druhé straně obrana zblokovala trestný kop Tomáše Rosenvalda. Deset minut před koncem měl na hlavě, po centru Kodada, Říčař vedení, ale hlavička šla těsně vedle. Střelu hostujícího Tomáše Rosenvalda dvakrát tečovanou Holub kryl, takže derby v Choceradech nepoznalo vítěze, hosté poprvé ztratili body.

Trenér Chocerad Machara zápas zhodnotil: „Zažil jsem první derby plné soubojů a vyhecovaných situací za své působení v Choceradech. První půle nebyla z naší strany optimální, chyběla nám mezihra, vše jsme pouze nakopávali. Na hře se podepsalo i vyrovnání těsně před poločasem, snažil jsem se klukům o přestávce v kabině domluvit. Ve druhé půli přidali na důrazu, dostávali se do šancí, ale zvrátit výsledek na naší stranu se už nepovedlo.“

Kouč Nespek Petr Novotný remízu bral: „Chtěli jsme v Choceradech uhrát nějaké body a nakonec vezeme jeden. Ze začátku jsme byli lepší, pak domácí hru ve druhém poločase vyrovnali. Tomáš Rosenvald mohl v závěru rozhodnout o naší výhře, ale neproměnil sólo, na druhé straně jsme měli štěstí při brejku Chocerad. Takže remíza je zasloužená,“ a poznamenal: „Zápas byl pro mě složitý, když mi po čtrnácti dnech vypadli čtyři hráči ze základu, takže jsem musel sestavu doplnit hráči, kteří toho tolik neodehráli.“

Branky: 17. Kuželka – 43. M. Rosenvald (z PK). Rozhodčí: Kalík. ŽK: 4:2. Diváci: 110. Poločas: 1:1.

Chocerady: Holub – Svoboda, Benák, Říčař, Douda – Mastný, Vondrák, Kuželka, Mařinec (70. Kodad) – Tusjak (55. Bürgel), Kůdela.

Nespeky: Králíček – Párys, M. Rosenvald, Pavlík, Truhelka – Čáp (60. Kulhavý), Burian, T. Rosenvald, Myslivec – Kadeřábek, Kadlec.

Převzato z Benešovského deníku