Nespeky – Kondrac

Atraktivní derby přineslo devět gólů, dvě červené karty a tři penalty

Druhé kolo fotbalové I. B třídy přineslo okresní derby mezi Nespeky a Kondrací. Divoký zápas na jaře loňské sezony 4:4 se opakoval, s tím rozdílem, že zvítězili ve střeleckých dostizích domácí. Diváci navíc viděli řadu žlutých, dvě červené karty pro domácího Maršouna a hostujícího Radima Kašpara a tři penalty.

Nespeky – Kondrac 6:3

 

Divoké ale divácky atraktivní derby načal gólově v 10. minutě Vítovský po chybě domácí obrany. Kalenda však po zmatcích v hostující obraně stačil vyrovnat. Domácí byli nebezpečnější, když Kadlec nejprve po sóle zamířil vedle, aby v 34. minutě Burian krásnou střelou z šestnáctky do šibenice převážil misky vah na nespeckou stranu. Ve 40. minutě se hostující R. Kašpar osočil nevybíravě na rozhodčího a šel se předčasně sprchovat. Než odešel, domácí vystřídali zraněného brankáře Hubičku za Hýbka, který se ani pořádně nerozhýbal a už lovil míč ze sítě po sóle Pavelky.

Ihned po přestávce hosté, ač v deseti, byli velmi nebezpeční a Mleziva je mohl dostat do vedení, ale neproměnil penaltu. To se povedlo až o chvíli později Vítovskému z rychlého protiútoku – 2:3. Až poté se domácí probudili a do konce zápasu zlomili odpor Kondrace čtyřmi góly. Nejprve M. Rosenvald proměnil penaltu po faulu na Pavlíka, poté skóroval Kadlec z dorážky Pavlíkova trestného kopu, který neudržel Císař, Maršoun se z druhé penalty, po faulu na Kadlece, také nemýlil a na 6:3 upravil po sóle a podél brankáře T. Rosenvald. V závěru se ještě nechal zbytečně po druhé žluté kartě vyloučit domácí Maršoun.

Kouč Nespek Petr Novotný překvapivě nebyl s hrou svých oveček v derby spokojený. „Chtěli jsme navázat na kvalitní výkon z Jesenice, což se nám nepovedlo a tentokrát nebyl kvalitní a na domácím hřišti musíme podávat lepší výkony, přestože jsme vyhráli a máme tři body.“
Nespeky hrály padesát minut přesilovku po vyloučení Kašpara, která ale mužstvu spíše ublížila. „Vedli jsme 2:1 a na hřišti byl paradoxně v našem týmu chaos. Hosté hráli na brejky a ze dvou otočili skóre. Až dvě penalty, které byly, soupeře rozklížily,“ oddechl si kouč a ještě dodal k anabázi s gólmany: „Před zápasem jsem měl problém, kdo se postaví do brány. Jednička Králíček je na Krétě a z výběru dalších brankářů jsem musel volit Hubičku, který nechytal asi šest let. Navíc si ještě v zápase natáhl sval a do branky naskočil po operaci ramene Hýbek. Oběma bych chtěl poděkovat a jsem rád, že v Nespekách jsou.“

Trenér Kondrace Jiří Janouš mladší kroutil po zápase hlavou: „Odehráli jsme bláznivé utkání. Neproměnili jsme pokutový kop, přesto jsme v utkání vedli 3:2. Bohužel hodinu jsme byli nuceni hrát na velkém hřišti a ve vedru v deseti po primitivním vyloučení Kašpara, který nesmyslně oslabil mužstvo, a to se na naší hře velmi projevilo. Ve druhé půli jsme se dopustili několika chyb a domácí, přestože nehráli nijak skvěle, nás trestali. Směrem dopředu jsme nehráli špatně, ale šest obdržených branek (přestože dvě z penalty a jedna z nádherné dalekonosné střely) je opravdu velmi silná káva,“ a zlobil se na tým: „Pokud hráči nezačnou v obranné fázi důsledně dodržovat své úkoly, nebude to dobré. V příštím utkání již budou k dispozici Pavlíček, Müller a Michal Kubín, sestava dozná výrazných změn a věřím, že začneme sbírat body.“

Branky: 22. Kalenda, 34. Burian, 54. M. Rosenvald (z PK), 65. Kadlec, 78. Maršoun (z PK), 83. T. Rosenvald – 10. a 51. Vítovský, 42. Pavelka. Rozhodčí: Vočka. ŽK: 5:6. ČK: 89. Maršoun – 40. R. Kašpar. Diváci: 70. Poločas: 2:2.

Nespeky: Hubička (40. Hýbek) – Párys, Nachtman, Pavlík, M. Rosenvald – Myslivec (80. Kadeřábek), Burian, T. Rosenvald, Kalenda (87. Čáp) – Maršoun, Kadlec.

Kondrac: Císař – Pohorský, Linhart, Volšický, T. Kubín (71. Nedvěd) – Houdek, Mleziva (50. Karmazín), Pavelka, Pohorský – Vítovský, R. Kašpar.

Převzato z Benešovského deníku