Kondrac – Nespeky

Kapitán Nespek Pavlík hlavou rozhodl derby

Kondrac – Okresní derby ve fotbalové I. B třídě domácí Kondrac nezvládla a Nespeky si domů díky trefě kapitána Pavlíka odvezli všechny body.

Kondrac – Nespeky 0:1

Prvních deset minut okresního derby patřilo domácím. Poté ale převzali iniciativu hosté celý první poločas byli lepším mužstvem. Ve 13. minutě vystrašila domácího Kuklíka střela Nachtmana z vápna nad. V 18. minutě se pěkně uvolnil Vítovský, ale jeho slabou střelu brankář Králíček chytil. V 26. minutě se po dlouhém autu dostal do šance Kadeřábek, ale jeho tutovku vyrazil Kuklík. O několik minut později si Pavlík naskočil na trestný kop ze strany, jeho hlavička ale skončila těsně vedle levé domácí tyče. V závěru poločasu vstřelil hostující V. Kulhavý gól, který nebyl pro ofsajd uznán a následně skončila pěkná kombinační akce Nespek střelou Myslivce, kterou Kuklík lapil.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté a ve 49. minutě šli do vedení. Na rohový kop si naběhl kapitán Pavlík a jeho hlavička zaplula do domácí šibenice. Očekával se domácí tlak, ale Kondraci vázla kombinace a hosté byli nebezpečnější. V 69. minutě předvedly Nespeky pěkný brejk, ale jeho koncovku pokazil Adámek. V 75. minutě se dobře hrající domácí Pohorský uvolnil na hranici pokutového území, ale jeho bombě se do cesty postavila hlava M. Rosenvalda. V závěru utkání si Kondrac vytvořila tlak, ale do vážnější šance jí výborně hrající obrana Nespek nepustila, naopak Kalenda a Čáp mohli náskok hostů zvýšit.

„Gratuluji Nespekům k zaslouženému zisku tří bodů. Hosté byli kromě začátku a závěru utkání lepším mužstvem a i vzhledem k počtu šancí, které si vytvořili je jejich vítězství naprosto zasloužené. My jsme bohužel navázali na výkon z Chocerad a předvedli náš nejhorší podzimní výkon. Hráčům nechyběla snaha, ale to je málo, za celé utkání jsme si až na náznaky nevytvořili jasnou brankovou šanci. Tak jako v posledních letech se na nás výrazně projevuje ke konci podzimu stále horší tréninková morálka většiny hráčů. V našem případě neplatí známý výrok pana Pospíchala „Fotbal nemá logiku“. Někteří kluci se s míčem potkávají pouze o zápasech, a to se zákonitě musí projevit. K poslednímu letošnímu utkání do Ratboře však pojedeme vyhrát, abychom se v tabulce pravdy dostali na nulu,“ věří v úspěch v Ratboři zklamaný po derby kouč Kondrace Jiří Janouš mladší.

„Od začátku jsme působili lepším dojmem než domácí. Byli jsme aktivní, vypracovali si gólové šance Kadeřábkem a Kalendou, které jsme bohužel nedali. Ve druhé půli jsme přitlačili soupeře ještě víc a vstřelili hezkou branku Pavlíkem. Poté jsme hráli se zajištěnou obranou, Kondrac hrála do plných a do vážnější šance jsme ji nepustili. Naopak my jsme do otevřené obrany mohli z brejků přidat další branky. Jsem rád, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce a asi po osmnácti letech jsme dokázali v Kondraci zvítězit. Chtěl bych kluky za výkon pochválit a chceme dobrý podzim zakončit bodovým ziskem zápasem doma s Kostelcem, na který se těšíme,“ již myslí na poslední zápas podzimu kouč Nespek Petr Novotný.

Branka: 49. Pavlík. ŽK: 2:1. Diváci: 80. Poločas: 0:0.

Kondrac: Kuklík – Pohorský, Linhart, T. Kubín, Nedvěd (55. Volšický) – P. Sedláček, Pavelka, Mleziva (46. J. Sedláček), Záklasník – Pavlíček (70. Turek), Vítovský.

Nespeky: Králíček – Párys, M. Rosenvald, Pavlík, Presl – Charvát (65. Čáp), Nachtman, Myslivec (80. T. Rosenvald), V. Kulhavý (67. Adámek) – Kalenda, Kadeřábek.